• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης – Κοπή Βασιλόπιτας στο Πλέττενμπεργκ Γερμανίας
ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης – Κοπή Βασιλόπιτας στο Πλέττενμπεργκ Γερμανίας

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Πλέττενμπεργκ Γερμανίας, η καθιερωμένη ετήσια κοπή της βασιλόπιτας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω τηλεδιάσκεψης.
Στην έναρξη της εκδήλωσης ακούστηκαν τα ηπειρώτικα κάλαντα από το παιδικό τμήμα της χορευτικής ομάδας του Ηπειρωτικού Συλλόγου του Πλέττενμπεργκ.
Μετά το καλωσόρισμα του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπη κ.Δημήτριου Ντόκου, απηύθυνε τον χαιρετισμό του και τις ευχές του για το νέο έτος, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους μια δημιουργική χρονιά και ιδιαιτέρως στην νεολαία των συλλόγων.
Έπειτα ο Γεν. Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και Επίτιμος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ.Σπύρος Κωσταδήμας ευχήθηκε με την σειρά του και επισήμανε την συμμετοχή του Απόδημου Ελληνισμού στις απερχόμενες ευρωεκλογές.
Χαιρετισμό εκ μέρους του Γενικού Πρόξενου του κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας κ. Βασίλειο
Κοΐνη απηύθυνε επίσης ο κ. Σπύρος Παπαϊωάννου.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κ.Δημήτριος Ντόκος, αφού έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων, παρουσίασε μαζί με την Γεν. Γραμματέα κ.Ελένη Δράκου τους στόχους της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης.


Ένας από τους στόχους είναι η διοργάνωση του Ανταμώματος Ηπειρωτών όπως και η ανάδειξη της Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Ο κ.Σωτήριος Κέντρος από την ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ απηύθυνε τον χαιρετισμό του και έκανε μια σύντομη αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Έπειτα κόπηκε η βασιλόπιτα από την Πρόεδρο του Ηπειρωτικού Συλλόγου Φρανκφούρτης και μέλος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Δήμητρα Πέτσα και ακολούθησε το δεύτερο μέρος της διοργάνωσης: η εκλογική διαδικασία για την επανίδρυση της Ηπειρωτικής Νεολαίας Ευρώπης.
Παράλληλα συνεδρίασαν οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των μελών της Πανηπειρωτικής
Ομοσπονδίας Ευρώπης.
Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης ευχαριστεί θερμά τον κ. Θεόδωρο Μπούλη που παραχώρησε την αίθουσα εκδηλώσεων του εστιατορίου του αφιλοκερδώς και τον Ηπειρώτικο Σύλλογο του Πλέττενμπεργκ για φιλοξενία του.


Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί επίσης τους παρευρισκόμενους συλλόγους και εύχεται ολόψυχα σε όλους τους συμπατριώτες και φίλους μια καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία και ειρήνη:
Ηπειρώτικος Σύλλογος Αμβούργου, Αδελφότητα Ηπειρωτών Αννοβέρου Πίνδος, Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου, ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Β.Ηπείρου, Ηπειρώτικος Σύλλογος Βούπερταλ, Παγκύπριος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Λευκωσίας, Ηπειρώτικος Σύλλογος Λιούντενσειτ, Ηπειρώτικος Σύλλογος Λούντβιγκσχαφεν, Ηπειρώτικος Σύλλογος Μένντεν, Ηπειρώτικος Σύλλογος Το Σούλι Μπίτινγκχειμ-Μπίσιγκεν, Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου, Ηπειρώτικος Σύλλογος Μπήλεφελντ, Σύλλογος Ηπειρωτών Δωδώνη Ντύσσελντορφ, Ηπειρώτικος Σύλλογος
Πλέττενμπεργκ, Ηπειρώτικος Σύλλογος Νυρεμβέργης, Πανηπειρωτική Αδελφότητα Στοκχόλμης και
Ηπειρώτικος Σύλλογος Φρανκφούρτης.

     Ο Πρόεδρος                                                Η Γενική Γραμματέας

Δημήτριος Ντόκος                                              Ελένη Δράκου

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Χρ. Μέγας: “Πρέπει να βλέπουμε την προοπτική”

Κώστας Παππάς

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου)

Κώστας Παππάς

Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..