ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Μέγας: “Πρέπει να βλέπουμε την προοπτική”

Την πρώτη του συνέντευξη έδωσε ο υποψήφιος Βουλευτής Άρτας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χρήστος Μέγας μετά την επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου. Ο κ. Μέγας στάθηκε στην απογραφή του 2021 που όπως είπε ήταν ελλιπής στερώντας από την Π.Ε Άρτας μία έδρα. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα ρίξει το βάρος στο Νομό που είναι ο μοναδικός πανελλαδικά που από τριεδρικός έγινε διεδρικός και πρόσθεσε ότι δεν είναι διασφαλισμένο το ποιος θα έρθει πρώτος ή δεύτερος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Μιλά για τις”κόκκινες γραμμές” που βάζει το Κίνημα σε ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία και υπογραμμίζει “Πρέπει να βλέπουμε την προοπτική … τώρα στη δύση της επαγγελματικής μου πορείας ως δημοσιογράφος με όσα έχω αποκομίσει και με όσους γνωρίζω στα κέντρα λήψης των αποφάσεων πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω την Άρτα”.

-Δημοτικές-Περιφερειακές εκλογές
Καλώ όλους τους συντρόφους σε ενωτική και αλληλέγγυα στάση. Να πέσουμε ΟΛΟΙ μαζί στη μάχη των εθνικών εκλογών και παράλληλα να διατυπωθούν όλες οι θεμιτές φιλοδοξίες για την Περιφέρεια και τους Δήμους. Έχει υπεραρκετές θέσεις και προοπτικές για όλους.

-Άραχθος
Το Πουρνάρι παραμένει σαν απειλή και το ποτάμι σαν χαίνουσα πληγή. Με χρήματα από τα κέρδη της ΔΕΗ και το Ταμείο Ανάκαμψης λύση ασφάλειας αμέσως ώστε να γίνει ασφαλές και πηγή ζωής και ανάπτυξης
-Επώνυμα Τοπικά Προϊόντα
Τα τοπικά προϊόντα με επωνυμίες από τον Αμβρακικό, τον κάμπο, τα Τζουμέρκα και τα Ραδοβίζια αποτελούν την καλύτεροι εξαγωγική σφραγίδα. Ιδιαίτερα για τον τόπο μας που χαρακτηρίζεται από μικρό κλήρο και δεν υπάρχει ευχέρεια μαζικής παραγωγής χιλιάδων τόνων…
Είναι ένας ακόμη τρόπος ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και ανατροφοδότησης της παραγωγικής αλυσίδας.
-Ορεινός όγκος
7 προτασεις:
1/επιδότηση με 500 ευρώ της μητέρας εφ όρου ζωής για κάθε παιδί που γεννάται ή ζει στους δύο μειονεκτικούς Δήμους (Κ.Τζουμέρκων και Γ.Καραϊσκάκη)
2/Χρηματοδότηση του δικτύου Μέσης και Χαμηλής τάσης για το «κούμπωμα» μικρών φωτοβολταϊκών στέγης που θα στηρίξουν το τοπικό εισόδημα
3/Επιδότηση (άτοκο στεγαστικό δάνειο) της επισκευής των παραδοσιακών πέτρινων σπιτιών για την τουριστική εκμετάλλευση (airbnb)
4/Ανάπτυξη του ορεινού αμπελώνα, επιστημονική επισκόπηση της ζαμπέλας και νομιμοποίηση του τσίπουρου με μικρή τελωνειακή επιβάρυνση των παραγωγών-πιστοποίηση προϊόντος.
5/Χρηματοδότηση από τον ΟΤΕ ενός σύγχρονου δικτύου υψηλών ταχυτήτων internet (5G) για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων
6/Χρηματοδότηση μονάδων τυροκομίας (μικροτυροκομείο) και επεξεργασίας κρέατος (μικροτυποποιητήριο), αρωματικών φυτών, αιθέριων ελαίων, αειφορικών βοσκοτόπων.
7/ Η ανάπτυξη σε πλήρη κόμβο της εξόδου Αμμοτόπου και η βελτίωση του οδικού άξονα, αρχικά μέχρι τη Γέφυρα Πλάκας.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Τοποθετήθηκαν οι Υποστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας

Κώστας Παππάς

Σύμφωνη γνώμη Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας για το Δίκτυο Αποχέτευσης οικισμών Δήμου Νικ. Σκουφά

Κώστας Παππάς

Τραγωδία στην Πρέβεζα – Νεκρός 14χρονος συνεπιβάτης μοτοσικλέτας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..