• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Βυζαντινή Εβδομάδα στην Άρτα: Ανάδειξη των Μνημείων μέσω της Παράδοσης και των Εθίμων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βυζαντινή Εβδομάδα στην Άρτα: Ανάδειξη των Μνημείων μέσω της Παράδοσης και των Εθίμων

Η πόλη της Άρτας, ανάμεσα στον παλμό της παράδοσης και της σύγχρονης ζωής, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη Μεγάλη Εβδομάδα με μια σειρά εκδηλώσεων, που αναδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.
Έτσι, από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Τρίτη 7 Μάϊου 2024 οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Άρταςκαι της γύρω περιοχής, θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στον πλούτο της Βυζαντινής κληρονομιάς και των τοπικών εθίμων μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.
Τα Βυζαντινά Μνημεία, αυτοί οι αρχαιολογικοί θησαυροί που μαρτυρούν την πλούσια ιστορία της περιοχής, θα βρίσκονται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων. Στον ναό της Παναγίας της Παρηγορήτισσας, στην Αγία Θεοδώρα, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, στον Άγιο Βασίλειο, στις γραφικές γειτονιές της πόλης, θα ζωντανέψουν έθιμα, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν – ταυτόχρονα – την αρχιτεκτονική και την ιστορία αυτών των μνημείων.
Η Μεγάλη Εβδομάδα στη Βυζαντινή Άρτα αναδεικνύει τη μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών που αναζητούν μια μοναδική εμπειρία πολιτισμού και παράδοσης. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτήν την εορταστική εβδομάδα και να ανακαλύψετε το κατανυκτικό Πάσχα της Άρτας, όπου η ιστορία συναντά τη σύγχρονη ζωή με έναν μοναδικό τρόπο.
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δήμο Αρταίων με την ευγενική αρωγή της Ι.Μητρόπολης Άρτας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Και επίσημα στο ΦΕΚ τα 9,4 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του κέντρου της Άρτας.

Κώστας Παππάς

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση εσωτερικής οδοποιίας στην Κορωνησία

Κώστας Παππάς

Ομιλία Λίτσας Κιτσαντά: “Για μια Άρτα όμορφη, νεανική και ανατρεπτική!”

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..