• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Παρουσίαση των υποψηφίων και των προγραμματικών θέσεων του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ»
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίαση των υποψηφίων και των προγραμματικών θέσεων του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ»

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 19/9, στην καφετέρια- εστιατόριο SABBIΑ στην Ηγουμενίτσα, η ανοικτή εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων και των προγραμματικών θέσεων του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ».
Η ενέργεια, η συγκίνηση, ο ενθουσιασμός και η εντυπωσιακή και πρωτόγνωρη συμμετοχή του κόσμου αλλά και η πρωτοτυπία στη διοργάνωση, έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα, 20 ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές κάλπες του Οκτωβρίου, για την αλλαγή στον Δήμο Ηγουμενίτσας.
Στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Αντώνης Μπέζας, μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Σας ευχαριστώ που είστε, τόσοι πολλοί σήμερα εδώ μαζί μας και τιμάτε, εμένα και τους υποψηφίους του Συνδυασμού μας με την παρουσία σας. Δεν είστε εδώ μόνο για μας.Είστε εδώ, γιατί πιστεύετε σ’ αυτόν τον Δήμο. Πιστεύετε στην Ηγουμενίτσα. Είστε εδώ γιατί αντιστέκεστε.
Αντιστέκεστε στην αδιαφορία, την ανυπαρξία, την αδράνεια, τις πιέσεις και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Είστε εδώ γιατί επιμένετε. Επιμένετε πως η Ηγουμενίτσα μπορεί να σταθεί όρθια, μπορεί να σηκώσει ανάστημα και να φτάσει ψηλά, με υπερηφάνεια.Και είστε εδώ, γιατί ξέρετε, πως στο βιβλίο αυτού του Δήμου, που οι ιστορίες όλων μας συνδέονται, τις επόμενες σελίδες θα τις γράψουμε όλοι μαζί».
«Θα δώσουμε όλο μας το βάρος σ’ αυτό που εγώ ονομάζω πολιτισμό της καθημερινότητας. Πολιτισμός της καθημερινότητας σημαίνει πως έφτασε η ώρα να ανακτήσουμε τον δημόσιο χώρο, ο οποίος είναι ο καθρέφτης μιας κοινωνίας και που τον έχουμε αφήσει να θαμπώσει και να σπάσει. Ποια είναι η λογική μας; Να κινηθούμε παράλληλα σε δύο κατευθύνσεις.
Από τη μία, με τοπικές παρεμβάσεις ακριβείας. Παρεμβάσεις σε κάθε Δημοτική Κοινότητα. Αυτές τις ημέρες, τμηματικά, παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας ανά Δημοτική Ενότητα.
Τι εννοώ; Η καθαριότητα, το πράσινο, ο φωτισμός, οι αστικοί και αγροτικοί δρόμοι, η αλλαγή χρήσης παλιών κτιρίων, τα πεζοδρόμια, οι παιδικές χαρές και οι πλατείες μας, τα έργα ύδρευσης, οι μικροί χώροι πολιτισμού και αθλητισμού, οι προνοιακές δράσεις, όλα είναι κομμάτια του πάζλ που ονομάζεται δημόσιος χώρος.Μιλάω λοιπόν για ένα πλέγμα πολύ συγκεκριμένων έργων στις Δημοτικές Κοινότητες που θα καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και θα προσφέρουν αξιοπρεπή διαβίωση στους κατοίκους τους.
Από την άλλη, ας τολμήσουμε να οραματιστούμε, με μεγάλα έργα και δράσεις. Γιατί τα μικρά κάνουν την καθημερινότητά μας καλύτερη και τα μεγάλα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Ο πολιτισμός της καθημερινότητας θέλει τόλμη. Επί δεκαετίες έχουν γίνει ατέρμονες συζητήσεις. Για πολλά πράγματα υπάρχουν μελέτες, σχέδια, μακέτες. Έχουν ειπωθεί τα πάντα. Παρόλα αυτά, για εμάς εδώ στην Ηγουμενίτσα «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν».
Υπάρχουν δύο βασικές έννοιες που επηρεάζουν καθοριστικά την ποιότητα ζωής που προσφέρει στους πολίτες του και την βιωσιμότητα ενός Δήμου: Η «ταυτότητα» και η «εικόνα».Η «ταυτότητα», έχει να κάνει με το σύνολο των ιδιοτήτων και των αξιών που καθορίζουν και χαρακτηρίζουν έναν Δήμο και τον διαφοροποιούν από άλλα μέρη. Η «εικόνα», αναφέρεται στο πως ένας Δήμος γίνεται αντιληπτός από το κοινό, είναι δηλαδή η αντίληψη που έχουμε ή που υπάρχει για αυτόν.

Η Ηγουμενίτσα, δυστυχώς, και αναφέρομαι στο σύνολο του Δήμου, δεν έχει ούτε «ταυτότητα», ούτε «εικόνα», και αυτό για να αλλάξει χρειάζεται ένα νέο αναπτυξιακό όραμα, ένα επιχειρησιακό στρατηγικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις και μεγάλα έργα υποδομής.
Δράσεις και έργα που δεν είναι όλα στην αρμοδιότητα του Δήμου. Εμπλέκονται σε ορισμένα από αυτά το κεντρικό κράτος, δηλαδή η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια ή ακόμη και ο ιδιώτης παραχωρησιούχος του Λιμανιού. Ο Δήμος όμως, που είναι ο επισπεύδων, οφείλει, είτε να συνεργαστεί, είτε να διεκδικήσει για να τα προωθήσει.
Στο πλαίσιο αυτού του στρατηγικού σχεδίου σας παρουσιάζουμε 16 + 4 έργα ή δράσεις, που μπορούν να υλοποιηθούν στο χρονικό ορίζοντα της επόμενης πενταετούς δημοτικής θητείας και τα οποία θα αποτελέσουν τα 20 μεγάλα βήματα για την Ηγουμενίτσα του 2030.
Όλα αυτά, μόνο εμείς μπορούμε να τα κάνουμε πραγματικότητα! Γιατί έχουμε όραμα, γνώση και εμπειρία. Γιατί έχουμε το ανάστημα να διεκδικήσουμε. Γιατί αγαπάμε τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, και όχι τις καρέκλες!».
«Με βάση τις προγραμματικές μας θέσεις, για την Ηγουμενίτσα του 2030, δημιουργήσαμε έναν Συνδυασμό άξιων και «καθαρών» ανθρώπων, χωρίς εξαρτήσεις ή προσωπικά συμφέροντα, έναν πολυσυλλεκτικό, ενωτικό και πραγματικά ανεξάρτητο Συνδυασμό, και τον δημιουργήσαμε χωρίς να διαθέτουμε μηχανισμό εξουσίας και χωρίς κομματικές παρεμβάσεις και παραινέσεις. Τον δημιουργήσαμε από την αρχή, γιατί πιστέψαμε ότι πρέπει να σταματήσουμε την παρακμή και ότι πρέπει να φτιάξουμε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο με ανάπτυξη, ευημερία και ποιότητα ζωής για όλους, χωρίς εξαιρέσεις.
Πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο καθαρά αυτοδιοικητικό, που εκφράζει τη δική μας αντίληψη και πρόταση για το μεγάλο άλμα της Ηγουμενίτσας στο μέλλον. Ένα ψηφοδέλτιο που δημιουργεί μια νέα γενιά στελεχών της Αυτοδιοίκησης και απαρτίζεται από ανθρώπους απ’ όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκε από τους παρευρισκόμενους χρηματικό ποσό με το οποίο θα αγοραστούν και θα σταλούν είδη καθαρισμού στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Εκδήλωση στην Πρέβεζα: «ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ»

Κώστας Παππάς

Μήνυμα Δημάρχου Αρταίων μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Κώστας Παππάς

Τραγωδία στην Άρτα – Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος στο κλιμακοστάσιο

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..