• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • «Ως εδώ!» και από την Άρτα – Η συγκέντρωση και η πορεία από το Εργατικό Κέντρο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ως εδώ!» και από την Άρτα – Η συγκέντρωση και η πορεία από το Εργατικό Κέντρο

Μαρία Παπαθεοδώρου

«Ως εδώ!» ήταν η απάντηση και των εργαζομένων της Άρτας που συμμετείχαν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΑ στις 10.30 το πρωί με τη συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, νεολαίας. Ξεχωριστή η συμμετοχή του σωματείου Άρτας της ΟΓΕ, με τις γυναίκες να κρατούν πλακάτ με συνθήματα κατά της βίας, του εκφοβισμού και της κακοποίησης και υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας. Το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο είναι το μοναδικό σωματείο του δημόσιου τομέα που κήρυξε 8ωρη στάση εργασίας .

 

Εκ μέρους του συλλόγου χαιρετισμό απηύθυνε ο Μάρκος Χατάρι, μέλος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Αλέξη Κατσαρό, μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ. Στο επίκεντρο της ομιλίας του κ. Κατσαρού το Νοσοκομείο και οι ελλείψεις σε προσωπικό, τα εργατικά ατυχήματα, οι αναπλάσεις στο κέντρο της Άρτας που θα μειώσει έως μηδενίσει τον τζίρο των καταστημάτων εστίασης με επακόλουθο την απόλυση εργαζομένων. Οι αυξήσεις του μισθού, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα μέτρα κατά της ακρίβειας αλλά και η διαλεύκανση της υπόθεσης με το δυστύχημα στα Τέμπη είναι τα βασικά αιτήματα της απεργίας της ΓΣΕΕ την οποία δεν στήριξε η ΑΔΕΔΥ που έχει κηρύξει την δική της απεργία για τις 21 Μαίου.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ν.Ε. ΤΕΕ/ΤΗ Ν. Άρτας: Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΝ-ΤΕΕ για την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια

Κώστας Παππάς

Τρίκαλα: Τραυματισμός παιδιών στο λούνα παρκ του Μύλου των Ξωτικών

Κώστας Παππάς

Εκλογή Συνέδρων στο ΚΙΝΑΛ – Οι κάλπες στην Π.Ε Άρτας

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..