• Home
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • “Πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας, διαδικτυακού εκφοβισμού και εξαρτήσεων”
ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

“Πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας, διαδικτυακού εκφοβισμού και εξαρτήσεων”

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο 30 ωρών για εκπαιδευτικούς της ΔΙ.Π.Ε. Άρτας, με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας, διαδικτυακού εκφοβισμού και εξαρτήσεων», καθώς και οι επιμορφωτικές συναντήσεις με γονείς-κηδεμόνες, στο πλαίσιο της προαναφερθείσας θεματολογίας, που διοργάνωσε η ΔΙ.Π.Ε. Άρτας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Ν. Άρτας, το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και το ΚΕ.Θ.Ε.Α. Άρτας.
Το επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς και οι επιμορφωτικές συναντήσεις με γονείς-κηδεμόνες πραγματοποιήθηκαν απογευματινές ώρες διά ζώσης και εξ αποστάσεως σε διάρκεια τριών μηνών και τον συντονισμό είχε η οργανωτική επιτροπή, που αποτελούταν από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, κα. Αικατερίνη Νταμάνη ΠΕ60, Υπεύθυνη για τη σχολική βία, κα. Μαρία Μπίμπα ΠΕ70, κα. Αγλαΐα Ντόκα ΠΕ70 και κ. Δημήτριο Ντούτση, Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης.
Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να βοηθήσει τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να προλαμβάνουν και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά περιστατικά που αφορούν την ενδοσχολική βία και τον διαδικτυακό εκφοβισμό, στις σχολικές μας μονάδες. Το επιμορφωτικό σεμινάριο περιλάμβανε εισηγήσεις αλλά και βιωματικά εργαστήρια με στόχο την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εν λόγω φαινομένων.
Ως εκ τούτου, καταφέραμε με την αγαστή συνεργασία όλων μας να αναδείξουμε τη σημαντικότητα φορέων, που σχετίζονται με την εκπαίδευση, υποστηρίζοντας το σχολείο σε σχέση με την οικογένεια. Διότι ο στόχος είναι ο μαθητής και όλοι μαζί να μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ομαλής προσαρμογής στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η Διευθύντρια ΔΙ.Π.Ε. Άρτας
Δρ. Κλεοπάτρα Ν. Βασιλείου

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Πιστώνονται τα πρώτα 3,367 εκατ. ευρώ σε 571 Αρτινούς παραγωγούς ακτινιδίου για τις ζημιές του Μαΐου 2022

Κώστας Παππάς

Συνεδριάζει αύριο με 71 θέματα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Κώστας Παππάς

Ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος για την συνέχιση λειτουργίας της Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλά

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..