• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας στο πλευρό των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας στο πλευρό των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας συμπαραστέκεται στον αγώνα των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ
Όλοι γνωρίζουμε την κοινωνική χρησιμότητα των υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ -και στην πόλη μας (Το Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο Άρτας παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και παρέμβασης για την προβληματική χρήση ή την εξάρτηση από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο/gaming). Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ εκτελεί ένα συμβόλαιο διάλυσης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).
Ήδη, από το φθινόπωρο του 2019, προχώρησε στην πραξικοπηματική αντικατάσταση του εκλεγμένου και άμισθου Δ.Σ. με ένα κομματικά διορισμένο με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).
Τώρα, την άνοιξη του 2021, καταρτίζει σχέδιο νόμου με το οποίο:
– Συρρικνώνεται θεραπευτικά και επιστημονικά ο Οργανισμός, εξαφανίζονται οι Θεραπευτικές Κοινότητες, μετατρέπεται το Δ.Σ. από άμισθο σε έμμισθο και καταργούνται συλλογικά όργανα. όπως και οι ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
– Ανατίθεται σε μια κλειστή ομάδα -ένα συγκεντρωτικό, επιτελικό, υδροκέφαλο γραφείο- στην Αθήνα να αποφασίζει και να διοικεί το κέντρο και την περιφέρεια.
– Αφήνεται ελεύθερος ο δρόμος στην ιδιωτικοποίηση του τομέα της απεξάρτησης με Συνεργασίες Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
– Υποβαθμίζεται, επί της ουσίας, η δημοκρατική λειτουργία του ΚΕΘΕΑ μέσω της γενικής συνέλευσης -το αποφασιστικό όργανο στρατηγικής, σχεδιασμού και αποφάσεων.
– Επιχειρείται η αλλαγή της κουλτούρας, του μοντέλου λειτουργίας και του τρόπου θεραπείας του οργανισμού. με βασική επιδίωξη να σβηστεί από τον χάρτη οτιδήποτε θυμίζει την ταυτότητα του, όπως: κοινότητα, θεραπευτικές δομές, ευάλωτες ομάδες, αυτοδιοίκητο, άμισθο Δ.Σ, διεπιστημονικότητα, απεξάρτηση, συμβούλιο εθελοντών, συλλογικά όργανα, αποφάσεις ανοιχτές στην Ολομέλεια, συμμετοχή της οικογένειας και της κοινωνίας, κοινωνική συμμετοχή και επανένταξη, αποδοχή.
Κάτι σαν να «έρχεται το σκοτάδι, ακόμη κι αν είναι μέρα», όπως έλεγε ένα μέλος της Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας συμπαραστέκεται στον αγώνα των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ και ενώνει την φωνή της με όσους ζητούν:
– Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου που αλλοιώνει τον θεραπευτικό χαρακτήρα και οδηγεί στη διάλυση του ΚΕΘΕΑ.
– Να διατηρηθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες, όπως ίσχυαν 34 χρόνια.
– Οποιεσδήποτε αλλαγές προκύψουν από τις εσωτερικές διαδικασίες του ΚΕΘΕΑ, να βασίζονται στο αυτοδιοίκητο που εξασφαλίζει την ανεξαρτησία του από κομματικές εξαρτήσεις.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Στο βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς – «Πυρά» κατά του νομοσχεδίου

Κώστας Παππάς

Γεροβασίλη: Δεν θα αφήσω να σπιλωθεί η υπόληψή μου στο όνομα καμίας σκοπιμότητας!

Κώστας Παππάς

Επίσκεψη Γιάννη Στέφου στην Άρτα – Παρουσίαση προγραμματικών θέσεων και υποψηφίων

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..