ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ανακαλύφθηκε η μεγαλύτερη κεντρική μαύρη τρύπα που έχει βρεθεί ποτέ

Η ανακάλυψη αφορά μακρινό γαλαξία και η μάζα της είναι 40 δισεκατομμυρίων ήλιων
Αστρονόμοι στη Γερμανία ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν σε ένα γαλαξία, που βρίσκεται σε απόσταση 700 εκατομμυρίων ετών φωτός, την μεγαλύτερη κεντρική μαύρη τρύπα που έχει ποτέ βρεθεί στο σύμπαν και η οποία έχει μάζα περίπου 40 δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Εξωγήινης Φυσικής Μαξ Πλανκ και του Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου του Μονάχου συνδύασαν στοιχεία από παρατηρήσεις που έκαναν με το Τηλεσκόπιο Βεντελστάιν και το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (VLT) του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή.
Η νέα κάτοχος του ρεκόρ είναι μια μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία Holm 15A, o οποίος είναι ένας από τους τουλάχιστον 500 γαλαξίες του σμήνους γαλαξιών Abell 85. Οι ερευνητές έκαναν σχετική προδημοσίευση, ενώ θα ακολουθήσει κανονική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής «Astrophysical Journal».

 

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Γιάννενα: Τρεις υποτροφίες στο Ελληνοαμερικανικό κολέγιο

Κώστας Παππάς

Προσοχή: Αν λάβετε αυτό το e-mail μην το ανοίξετε – Οδηγίες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Κώστας Παππάς

Εκδήλωση Πανεπιστημιακών Ενώπιον της Ιδιωτικοποίησης των Πανεπιστημίων.

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..