ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ξεκίνησε η εμφύτευση τσιπ πιστοποιητικών εμβολιασμού

Κορονοϊός: Σάλος με σουηδική εταιρεία – Εμφυτεύει σε τσιπ πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ο πλανήτης δίνει μάχη με την πανδημία του κορονοϊού και μια εταιρεία από την Σουηδία βρήκε την ευκαιρία να τσιπάρει στην κυριολεξία ανθρώπους, βάζοντάς τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο δέρμα!
Όπως αναφέρει το France24, πάνω από έξι χιλιάδες Σουηδοί έχουν εμφυτεύσει στο χέρι τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους προσπαθώντας να κάνουν την καθημερινότητά ευκολότερη.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Σουηδία θέσπισε νέους πιο αυστηρούς κανόνες σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα του κορονοϊού καθώς πρέπει κάνεις να δείξει κάποιος το πιστοποιητικό του για να συμμετάσχει σε εκδήλωση άνω των 100 ατόμων.
Η εταιρεία πίσω από αυτή την δυστοπική ιδέα που έχει προκαλέσει σάλο είναι η «Epicenter», μία startup με έδρα τη Στοκχόλμη, η οποία αναφέρει πως έχει τελειοποιήσει το μικροτσίπ, το μέγεθος του οποίου δεν ξεπερνά τον κόκκο ρυζιού. Το μικροτσίπ τοποθετείται υποδόρια και μπορεί να «διαβαστεί» από smart phone.
Μάλιστα, οι δημιουργοί ελπίζουν το μικροτσίπ να χρησιμοποιηθεί και σε μια σειρά από άλλες λειτουργίες, όπως σε ανέπαφες πληρωμές με πιστωτική κάρτα.
Σε βίντεο που κοινοποιήθηκε από την σουηδική εταιρεία «Επίκεντρο», ο Χάνες Σγιομπλάντ, επικεφαλής του τμήματος διανομής της εταιρείας δείχνει πως λειτουργεί. Η εταιρεία αναφέρει πως: «Τα εμφυτεύματα είναι πολύ ευέλικτη τεχνολογία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά διαφορετικά πράγματα και αυτή τη στιγμή είναι πολύ βολικό να έχετε πάντα προσβάσιμο το πιστοποιητικό εμβολιασμού της νόσου COVID».

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως «σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας ξεμείνει από μπαταρία, με το μικροτσίπ λύνεται το πρόβλημα. Χρησιμοποιούμε αυτήν την τεχνολογία σήμερα, του χρόνου θα τη χρησιμοποιήσουμε για κάτι άλλο».
Σημειώνεται πως το 2015, η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε εμφυτεύσει το μικροτσίπ σε περισσότερους από 100 υπαλλήλους της, με το οποίο μπορούσαν να ανοίξουν πόρτες (που ξεκλείδωναν μόνο με κωδικό) και να χειρίζονται εκτυπωτές.
Το μικροτσίπ εισάγεται κάτω από το δέρμα με μια σύριγγα. Όταν ενεργοποιηθεί μέσω μίας συσκευής, τότε μια μικρή ποσότητα δεδομένων ρέει μεταξύ των δύο συσκευών μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.
Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η εταιρεία ονομάζεται «Ταυτοποίηση Ραδιοσυχνότητας» (RFID- Radio-Frequency Identification), η οποία χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά πεδία για την αναγνώριση ηλεκτρονικά αποθηκευμένων πληροφοριών.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Κορονοϊός: Μια τρίτη διακοπή δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca θα σημάνει το τέλος του

Κώστας Παππάς

Επέστρεψε στη γη το σκάφος Crew Dragon της SpaceX

Κώστας Παππάς

Έρχονται τα λάστιχα χωρίς αέρα – Ο τρόπος κατασκευής τους

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..