ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έρχονται τα λάστιχα χωρίς αέρα – Ο τρόπος κατασκευής τους

Την επανάσταση στον αυτοκινητικό κόσμο είναι αποφασισμένες να φέρουν οι διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες κατασκευής ελαστικών, δημιουργώντας ελαστικά τα οποία δεν θα έχουν αέρα στο εσωτερικό τους.
Μία από τις εταιρείες που ηγούνται των εξελίξεων προς αυτή την κατεύθυνση είναι η Michelin, η οποία έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο στην εξέλιξη ελαστικών χωρίς αέρα, υπό την ονομασία Uptis.

Τι είναι τα ελαστικά δίχως αέρα
Μετά από 10 χρόνια εξουθενωτικών ερευνών και 50 αιτήσεις για χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, η Michelin έχει έτοιμα τα Uptis (Unique Puncture-proof Tire System). Το ελαστικό αποτελείται κυρίως από καουτσούκ και υαλοβάμβακα, την ίδια ώρα που το εξωτερικό πέλμα του είναι φτιαγμένο κυρίως από αλουμινίο.
Το ελαστικό Uptis είναι πιο παραμορφώσιμο συγκριτικά με τα υπάρχοντα προϊόντα της αγοράς, και ταυτόχρονα είναι πιο ανθεκτικό στις καταπονήσεις, δεν χρειάζεται αέρα, δεν κινδυνεύει με κλατάρισμα και το προσδόκιμο ζωής του είναι σημαντικά μεγαλύτερο.
Ένα ακόμα μεγάλο προσόν των ελαστικών δίχως αέρα είναι το γεγονός ότι δεν απελευθερώνουν τα ιδιαίτερα επικίνδυνα για τον πλανήτη αλλά και το αναπνευστικό σύστημα των ανθρώπων μικροπλαστικά σωματίδια.

Related posts

Πρόσκληση στην έκθεση ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Κώστας Παππάς

1st DIGITAL BEACH SUMMIT

Κώστας Παππάς

Η Intracom ανέλαβε να κάνει την Αστυνομία… hi tech – Πως αλλάζουν οι έλεγχοι

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..