ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έβαλε φωτιά η «Πυρ-ομάδα» στους δρόμους της Άρτας

To βράδυ της Τσικνοπέμπτης η πόλη της Άρτας ντύθηκε στα κόκκινα καθώς το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας διοργάνωσε για πρώτη φορά την «Πυρ-ομάδα».
Όλες και όλοι ντυμένοι με κόκκινες κάπες, με κόκκινα καπέλα και κόκκινες περούκες, κρατώντας αναμμένες δάδες και μπαλόνια παρέλασαν στο κέντρο της πόλης δίνοντας ένα επιπλέον αποκριάτικο χρώμα.

 

Την «Πυρ-ομάδα» συνόδευσαν οι ήχοι των ΚrotalΑrta καθώς και ζογκλέρ με φωτιές. Η δράση έκλεισε με αναμμένα κόκκινα φαναράκια που φώτισαν τον ουρανό.
Σε 3 σημεία της παρέλασης ο Σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Άρτας έστησε stand με κεράσματα για όλους τους καρναβαλιστές και όχι μόνο!
Ο Δήμος Αρταίων χρηματοδότησε την αγορά υφάσματος με το οποίο ράφτηκαν 75 κάπες για τους συμμετέχοντες. Το Επιμελητήριο Άρτας κάλυψε τα έξοδα του ραψίματος ενώ ο επιχειρηματίας κ. Παπαηλίας κάλυψε το κόστος για επιπλέον 30 κάπες.
Επίσης, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας παραχώρησε 40 δάδες γι’ αυτή την παρέλαση και οι υπόλοιπες 20 αγοράστηκαν με έξοδα του Καρναβαλιού.
Το επόμενο ραντεβού είναι για το βράδυ του Σαββάτου με την μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση που διοργανώνει το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας 41 χρόνια τώρα.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Αλλαγή ώρας στα σχολεία: Τι αποφάσισε το υπουργείο για τη νέα χρονιά

Κώστας Παππάς

Στον «πάγο» οι κλινικές δοκιμές της AstraZeneca για το εμβόλιο της Οξφόρδης

Κώστας Παππάς

ΗΠΑ: Η Ελλάδα είναι πιθανός αγοραστής των F-35

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..