• Home
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • Έρχονται ξανά 39άρια – Ο καιρός τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έρχονται ξανά 39άρια – Ο καιρός τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου

Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε μεγάλο τμήμα της χώρας τη Δευτέρα 31/07/2023, ενώ τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα βόρεια τμήματα.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 31/07 προβλέπεται να παρουσιάσουν άνοδο έως και 3 °C κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στην Κρήτη, σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές της Κυριακής 30/07/2023. Στον παρακάτω Χάρτη 1, παρουσιάζεται η 24ωρη μεταβολή των μεγίστων θερμοκρασιών τη Δευτέρα 31/07, όπως προβλέπται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Περαιτέρω άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε μεγάλο τμήμα της χώρας τις επόμενες ημέρες, με τις μέγιστες τιμές της προς το τέλος της εβδομάδας να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Χάρτης 1. Η εκτιμώμενη 24ωρη μεταβολή της θερμοκρασίας τη Δευτέρα 31/07, σε σχέση με την αντίστοιχη θερμοκρασία της Κυριακής 30/07/2023. Με μπλε αποχρώσεις η μείωση της θερμοκρασίας, ενώ με κόκκινες αποχρώσεις η αύξηση, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.
Παράλληλα, τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες της Δευτέρας 31/07 προβλέπονται στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Μικρή πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στη Μακεδονία. Στον παρακάτω προγνωστικό Χάρτη 2, εμφανίζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχόπτωσης σε χιλιοστά (mm) κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31/07/2023, όπως υπολογίστηκαν από αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενώ επισημαίνεται η περιοχή με τη πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.


Χάρτης 2. Το εκτιμώμενο 24ωρο συνολικό ύψος βροχής (μπλε αποχρώσεις) για τη Δευτέρα 31/07/2023, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Απροστάτευτες οι προστατευόμενες περιοχές του Αμβρακικού: Πλωτά φωτοβολταϊκά και φαραωνικά έργα χωρίς σχεδιασμό

Κώστας Παππάς

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Κακοκαιρία έως την Τρίτη

Κώστας Παππάς

Παραποτάμιο Πάρκο Άρτας: Διεξαγωγή αγώνων Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλιείας με Φελλό σε Εσωτερικά Νερά 2023

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..