ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρτα: Εκδήλωση για την Ψυχική Υγεία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής υγείας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου και αποτελεί μια ευκαιρία για τους ανθρώπους και τις κοινότητες να ενωθούν πίσω από το θέμα «Η ψυχική υγεία είναι ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα» για την προαγωγή της γνώσης, την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και την προώθηση δράσεων, με σκοπό την προστασία της ψυχικής υγείας όλων.
Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, από το Οικοτροφείο «Αίολος» της Εταιρίας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης-Ε.Ψ.Ε.Π- σε συνεργασία με τους φορείς: Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία Ν. Άρτας – Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ, Περιφερειακό Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Ε.Ε.Σ, Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας – ΟΚΑΝΑ, 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Άρτας – ΤΟΜΥ, Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας και τον Φωτογραφικό Σύλλογο Άρτας – ΦωτΟ’Αρτ και περιλάμβανε παρεμβάσεις από εκπροσώπους φορέων και προσώπων της ευρύτερης κοινότητας, έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Παρόντες», διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού από όλους τους φορείς , προβολή της ταινίας «Little Miss Sunshine» και ολοκληρώθηκε με συζήτηση, όπου διατυπώθηκαν προβληματισμοί και απόψεις από το κοινό.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους: την κ. Σίμου-Τάσιου Αναστασία, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, τον κ. Γαλάνη Παναγιώτη Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Προαγωγής της Υγείας, Δήμου Αρταίων, τον κ. Σιαφάκα Χριστόφορο νεοεκλεγή Δήμαρχο Άρταίων, τον κ. Νάστο Θεόδωρο, Πρόεδρο του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία Νομού Άρτας ( Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ), την κ. Καρατζένη Ουρανία Γραμματέα και Εθελόντρια Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Άρτας, τον κ. Δήμο Απόστολο, καρδιολόγο και νεοεκλεγή σύμβουλο στον Δήμο Νικολάου Σκουφά, τον κ. Καψάσκη Ιωάννη, υποδιευθυντή του Β’ Επαγγελματικού Λυκείου Άρτας & πρώην υπευθύνου Μαθητείας Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Άρτας και Επαγγελματικής Εκπ/σης στην ΔΔΕ Άρτας, την κ. Παπαδημητρίου Κατερίνα, πρόεδρο της ΦωτΟ’Αρτ και την κ. Τζαχρήστα Φιλιώ, πρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης Άρτας.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλίνικο για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας και όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους συλλόγους, τους επαγγελματίες υγείας, τους εκπαιδευτικούς, τις οικογένειες και τους φροντιστές των ατόμων με ψυχική νόσο, γιατί όλοι μαζί δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση, με στόχο την κατάρριψη των μύθων και των απαρχαιωμένων αντιλήψεων στα θέματα της ψυχικής υγείας, καθώς επίσης και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Θρίλερ στην Ελασσόνα: Βρέθηκε σκελετός – Πληροφορίες ότι ανήκει σε μοναχό

Κώστας Παππάς

Συνάντηση Φιλοσοφικού καφενείου

Κώστας Παππάς

Πανηπειρωτική ανάβαση στον Τόμαρο

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..