• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Την Τρίτη η σύσκεψη για τα 20 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων – Στο σχεδιασμό Άρτα, Πρέβεζα, Γιάννενα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Τρίτη η σύσκεψη για τα 20 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων – Στο σχεδιασμό Άρτα, Πρέβεζα, Γιάννενα

Τη δημιουργία 20 νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων φαίνεται πως σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, θα πρόκειται για δομές «ελεγχόμενης φιλοξενίας», οι οποίες θα έχουν δυναμικότητα από 500 έως και 2.000 θέσεις η καθεμία. Με αυτό τον τρόπο θα καταστεί εφικτή η διαμονή σε αυτές ενός αριθμού προσφύγων που θα κυμαίνεται από 20.000 μέχρι 25.000 άτομα.
Το τελικό σχέδιο για τη χωροθέτηση των νέων δομών αναμένεται να συζητηθεί σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα γίνει την προσεχή Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου. Βασική παράμετρος για την απόφαση που θα ληφθεί, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά των προσφύγων στην υπόλοιπη Ελλάδα και κεντρικός στόχος είναι να μπει τέλος στην ασφυκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Αιγαίου.
Έτσι, για την εγκατάσταση των νέων δομών θα συζητηθούν δύο περιοχές στην Κρήτη (Ρέθυμνο, Ηράκλειο), τέσσερις στην Πελοπόννησο (Μεσσήνη, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη), δύο στη δυτική Ελλάδα (Πύργος Αμφιλοχία), πέντε στη Στερεά Ελλάδα (Άμφισσα, Οινόφυτα, Θήβα, Λιβαδειά, Μαυρομαντήλα Φθιώτιδας), δύο στη Θεσσαλία (Τρίκαλα, Λάρισα), τρεις στην Ήπειρο (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα), τρεις στη δυτική Μακεδονία (Γρεβενά, Φλώρινα, Κοζάνη) και μία στην κεντρική Μακεδονία (Πιερία).

ταναστε

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα – Αναλυτικά η πρόγνωση

Κώστας Παππάς

Απετράπη διακίνηση μεγάλης ποσότητας Ναρκωτικών

Κώστας Παππάς

Εμβόλιο για τη γρίπη: Ανατροπή – Μπορεί να γίνεται χωρίς τεστ για τον κορονοϊό

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..