• Home
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Δεύτεροι στην Ευρώπη Έλληνες φοιτητές σε διαγωνισμό για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών
ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δεύτεροι στην Ευρώπη Έλληνες φοιτητές σε διαγωνισμό για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Έφτιαξαν μία εφαρμογή που ενημερώνει τους πολίτες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης
Τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κατέκτησαν τη δεύτερη θέση, στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που έγινε στο Ελσίνκι για την πρόβλεψη φυσικών καταστροφών.
Οι νεαροί έλληνες χρησιμοποίησαν δορυφορικά δεδομένα από προγράμματα όπως το Copernicus και το Galileo και σχεδίασαν μία εφαρμογή που θα μπορεί να ενημερώνει τους πολίτες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ανάλογα με την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται.
Όπως δήλωσαν οι ίδιοι, επηρεάστηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Ελλάδα και γενικότερα τον πλανήτη αλλά και την αδυναμία διαχείρισής τους πολλές φορές από την πολιτεία.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

NASA: Ιστορική πτήση του drone «Ingenuity» πάνω από τον Άρη – ΒΙΝΤΕΟ

Κώστας Παππάς

Άρτα: Ο Guido Tonelli πραγματοποίησε μια μοναδική διάλεξη με θέμα, Γένεση: η αρχή των πάντων

Κώστας Παππάς

Το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, οι διεθνείς πρακτικές και η ανάγκη συστράτευσης στην προσπάθεια δημιουργίας νέων προοπτικών για την Ήπειρο

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..