• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Όλγα Γεροβασίλη: Μείζον θεσμικό ζήτημα η παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος και η αδράνεια των αρμόδιων οργάνων στην περίπτωση Πάτση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Γεροβασίλη: Μείζον θεσμικό ζήτημα η παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος και η αδράνεια των αρμόδιων οργάνων στην περίπτωση Πάτση

-Πλήρης απαξίωση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη
Δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέντευξή της στο Ναυτεμπορική TV και στη Ν. Λειβαδάρη και τον Κ. Καλέτσιο
Στην περίπτωση Πάτση, πέραν του πολιτικού και ηθικού θέματος εγείρεται μείζον θεσμικό ζήτημα το οποίο είναι πολύ σοβαρότερο της διαγραφής του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.
Υπάρχει σαφής παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος. Εφόσον παραβιάζεται το ασυμβίβαστο της βουλευτικής ιδιότητας όπως περιγράφεται στο συγκεκριμένο άρθρο, έχει ο κ. Πάτσης το δικαίωμα να συνεχίσει να διατηρεί το βουλευτικό αξίωμα; Τέτοιου είδους παραβιάσεις σημαίνουν έκπτωση του βουλευτικού αξιώματος.
Λειτουργούν οι θεσμοί στη χώρα; Η επιτροπή Πόθεν Έσχες αδράνησε στην «παράλειψη» Πάτση να δηλώσει τις εξωχώριες εταιρείες; Αδράνησε στην αναφορά του παρακολουθούμενου δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη για την ψευδή δήλωση περιουσιακής κατάστασης Πάτση; Η Επιτροπή κίνησε τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος; Λειτουργεί η δικαιοσύνη; Γιατί αδράνησε ως προς την παράνομη και ασυμβίβαστη με τη βουλευτική ιδιότητα οικονομική δραστηριότητα Πάτση; Και τα ερωτήματα αυτά θα τα θέσουμε σε λίγη ώρα στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Η κυβέρνηση απαξιώνει συστηματικά το κοινοβουλευτικό πολίτευμα, τους θεσμούς και το σύνταγμα.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού – Λευκάδας – Άλλη μια εξαπάτηση των πολιτών

Κώστας Παππάς

Συνάντηση Δήμαρχου Αρταίων με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ Α.Ε. για το Κλειστό Εκθεσιακό Κέντρο, το Μουσικό Σχολείο Άρτας, τη δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης και την αξιοποίηση δημόσιων παραποτάμιων εκτάσεων.

Κώστας Παππάς

Κλειστά αύριο τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..