• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Τετρακόσιοι και πλέον κτηνοτρόφοι και επαγγελματίες στους κλάδους κρέατος και τυροκομικών προϊόντων εκπαιδεύτηκαν στο MeDinno
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τετρακόσιοι και πλέον κτηνοτρόφοι και επαγγελματίες στους κλάδους κρέατος και τυροκομικών προϊόντων εκπαιδεύτηκαν στο MeDinno

Τετρακόσιοι και πλέον κτηνοτρόφοι και επαγγελματίες στους κλάδους κρέατος και τυροκομικών προϊόντων εκπαιδεύτηκαν στο πλαίσιο του έργου MeDinno
Περισσότεροι από 400 εκπαιδευτές, σπουδαστές, επαγγελματίες και εργαζόμενοι των κλάδων κρέατος και τυροκομικών προϊόντων καθώς και κτηνοτρόφοι, συμμετείχαν σε μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου, στο πλαίσιο του έργου MeDInno. Οι εκπαιδεύσεις ξεκίνησαν τον Ιανουάριο από τη πόλη των Ιωαννίνων, συνεχίστηκαν τον Ιούνιο στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και στην Άρτα και ολοκληρώθηκαν στις αρχές Ιουλίου στην Πρέβεζα.

Τα θεματικά πεδία των εκπαιδεύσεων περιλάμβαναν:
Τυροκόμηση λευκών τυριών (Ι,ΙΙ) | Βασικές – αρχές Αναπαραγωγής – γενετική επιλογή | Υγεία και ευζωία αγροτικών ζώων | Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων | Εκτίμηση σφάγιου | Διατροφή μηρυκαστικών | Ποιότητα ζωικών προϊόντων | Βασικές αρχές μεταποίησης και συσκευασίας |
Αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και τυριού – Λιανικό εμπόριο | Ασφάλεια τροφίμων | Τυποποίηση τυροκομικής διαδικασίας | Τυροκόμηση τυριών τυρογάλακτος | Βασικές αρχές πιστοποίησης | Βασικές αρχές marketing | Εξειδικευμένα σιτηρέσια μηρυκαστικών | Φυσικοχημικές ιδιότητες γαλακτοκομικών προϊόντων | Τεχνολογία παραγωγής τυριών από κατσικίσιο γάλα

Το εκπαιδευτικό υλικό των παραπάνω θεματικών ενοτήτων είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του έργου.
Βασικές πληροφορίες για το έργο
Το έργο MeDInno – “Κοινή ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και προϊόντων με βάση την τοπική γαλακτοκομική και κρεοπαραγωγική παράδοση, αναφορικά με την εκτροφή μηρυκαστικών και τους σχετιζόμενους αγροδιατροφικούς τομείς” σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”.
Το έργο υλοποιείται στις Περιφέρειες της Ηπείρου και της Απουλίας (Ιταλία) και σκοπός του είναι αφενός η διάδοση των υφιστάμενων προϊόντων τυροκομίας και κρέατος της περιοχής και αφετέρου η ανάδειξη και ανάπτυξη νέων προϊόντων τυροκομίας και τυποποιημένων προϊόντων κρέατος σύμφωνα με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Επίσης μέσα από μία διαδικασία μεταφοράς γνώσης και τυποποίησης ποιότητας στοχεύει στην ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών κτηνοτροφικών μονάδων, την αναβάθμιση των διαδικασιών τους και τη βελτίωση της εξωστρέφειας τους.
Το έργο MeDInno συγχρηματοδοτείται με προϋπολογισμό ύψους περίπου 850.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Τρία σταθερά σημεία δειγματοληψίας ζητά ο Δήμος Αρταίων από τον ΕΟΔΥ.

Κώστας Παππάς

Πέμπτη συνάντηση μαθητών και καθηγητών στην Άρτα στο πλαίσιο Προγράμματος Erasmus+

Κώστας Παππάς

Τζένη Ταπραντζή – Οι προθέσεις της για τις επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..