• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Τα τρόφιμα δεν αποτελούν πηγή ή δίοδο μετάδοσης του νέου ιού – Καλές πρακτικές υγιεινής κατά τον χειρισμό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΥΓΕΙΑ

Τα τρόφιμα δεν αποτελούν πηγή ή δίοδο μετάδοσης του νέου ιού – Καλές πρακτικές υγιεινής κατά τον χειρισμό

Με βάση τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα τρόφιμα αποτελούν πηγή ή δίοδο μετάδοσης του νέου ιού. Επιστήμονες και αρχές σε όλο τον κόσμο, που παρακολουθούν την εξάπλωση του ιού, δεν έχουν αναφέρει περιπτώσεις μετάδοσης του ιού μέσω των τροφίμων.
Ωστόσο, καλές πρακτικές υγιεινής κατά τον χειρισμό και την προετοιμασία των τροφίμων που πρέπει να τηρούνται αυστηρώς:
– Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προετοιμασία φαγητού.
– Επιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμού και μαγειρεμένου φαγητού.
– Αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή του φαγητού.
– Επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν την κατανάλωση φαγητού.
– Χρήση διαφορετικών μαχαιριών και ξύλων κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα
– Καλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά του κρέατος και των προϊόντων του.
– Καλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών ιδιαίτερα μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων (όπως κρέας, πουλερικά, θαλασσινά).
– Δεν καταναλώνουμε άρρωστα ζώα ή ζώα που έχουν πεθάνει από κάποια ασθένεια.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Επίσκεψη πρέσβειρας Σλοβακίας στην ΠΕ Άρτας

Κώστας Παππάς

Δήλωση Βασίλη Τσίρκα για την αναστολή λειτουργίας της Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα

Κώστας Παππάς

Οι νέες τιμές στα διόδια της Πατρών – Αθηνών

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..