• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • «Στρατόπεδο ΒΕΡΣΗ: Plan A “κολλημένο” – Plan B “μυστικό”»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στρατόπεδο ΒΕΡΣΗ: Plan A “κολλημένο” – Plan B “μυστικό”»

Μετά τη συνεδρίαση Λογοδοσίας και το προχθεσινό δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής για το Στρατόπεδο ΒΕΡΣΗ, επιβεβαιώνεται αυτό που αναδείχθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο: δεν υπάρχει σαφές σχέδιο, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα και δεν υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση για την επόμενη μέρα ενός κρίσιμου χώρου για την Άρτα.
Ο δημοτικός σύμβουλος της «Αρτινών Συνεργασία», Γιώργος Μπουκουβάλας, έθεσε συγκεκριμένα και απολύτως θεσμικά ερωτήματα για το τι έχει γίνει μετά το οριστικό κλείσιμο του στρατοπέδου, αν πραγματοποιήθηκε η εξαγγελθείσα συνάντηση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ποια μέτρα έχουν ληφθεί για τη φύλαξη και κυρίως ποιος είναι ο σχεδιασμός αξιοποίησης του χώρου.
Υπενθυμίζεται ότι το “Plan A” της Δημοτικής Αρχής, όπως είχε δημόσια παρουσιαστεί, αφορούσε την παραμονή και ενεργή εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στον χώρο του Στρατοπέδου ΒΕΡΣΗ, μέσω συνεργασίας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε ο χώρος να διατηρήσει τον χαρακτήρα σημείου αναφοράς για την πόλη και να αξιοποιηθεί με τη συμμετοχή του Υπουργείου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, το σχέδιο αυτό δεν έχει αποτυπωθεί σε καμία επίσημη απόφαση ή συμφωνία, ενώ η ανακοινωμένη συνάντηση με το Υπουργείο παραμένει σε εκκρεμότητα, εδώ και 4 μήνες. Το γεγονός αυτό γεννά εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο το Plan A υφίσταται πλέον ως ρεαλιστικός σχεδιασμός ή έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί.
Την ίδια στιγμή, γίνεται λόγος και για ένα εναλλακτικό “Plan B”, το οποίο όπως δήλωσε ο Δήμαρχοςστο Δημοτικό Συμβούλιο της Λογοδοσίας «δεν είναι ακόμη δημοσιοποιήσιμο». Δηλαδή, για έναν χώρο που έχει κλείσει οριστικά από τον Σεπτέμβριο, έχει παραδοθεί στο ΤΕΘΑ και παραμένει κλειδωμένος, ζητείται από το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες να αρκεστούν σε γενικές διαβεβαιώσεις και αόριστα σχέδια χωρίς περιεχόμενο.
Η επίκληση εγγράφων διαβεβαιώσεων για φύλαξη και συντήρηση δεν απαντά στο βασικό ερώτημα:
ποιο είναι το μέλλον του Στρατοπέδου ΒΕΡΣΗ και πότε θα συζητηθεί θεσμικά και ανοιχτά;
Η «Αρτινών Συνεργασία» ζητά άμεση, αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με διευρυμένη σύνθεση και πλήρη ενημέρωση για:
• τις επαφές με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,
• το περιεχόμενο κάθε εναλλακτικού σχεδιασμού,
• και τις πραγματικές δυνατότητες αξιοποίησης του χώρου προς όφελος της πόλης.

Η Άρτα δεν χρειάζεται Plan A και Plan B στα λόγια.
Χρειάζεται σχέδιο με περιεχόμενο, διαφάνεια και ευθύνη.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Από τη Ρωσία με… διακρίσεις η Λέσχη Μοντελιστών Άρτας

Κώστας Παππάς

Το παρασκήνιο της εισήγησης για άνοιγμα των Λυκείων – Η στάση Τσιόδρα

Κώστας Παππάς

Προστασία της θεσμικότητας και της εύρυθμης λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας.

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..