Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου μιας 46χρονης γυναίκας στο Κιάτο που πέθανε από αλλαντίαση μετά από κατανάλωση κονσερβοποιημένων φασολιών. Η μητέρα της που είναι 77 χρονών, βρίσκεται διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ νοσεί και με κορονοϊό. Η τοξίνη που προκάλεσε τον θάνατο και το λάθος στην κονσερβοποίηση.
Την Δευτέρα 28 Μαρτίου, έγινε γνωστή η είδηση ότι η 46χρονη γυναίκα μαζί με την μητέρα της κατανάλωσαν πράσινα φασολάκια που είχαν καλλιεργήσει στον κήπο τους και είχαν επιχειρήσει μόνες τους να κονσερβοποιήσουν.
«Για να μην δημιουργηθεί θέμα, δεν είναι τρόφιμα που αγόρασαν στο σούπερ μάρκετ. Είναι τρόφιμα που παρασκευάζονται και συντηρούνται κατ’ οίκον. Εκεί γίνονται λάθη όπως παλιότερα γινόταν με τα αλλαντικά και γι’ αυτό λέγεται αλλαντίαση», δήλωσε ο Νικόλαος Χρυσικός, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κιάτου.
Πάρα τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή, η κόρη κατέληξε στο Kέντρο Yγείας, με την μητέρα της να παραμένει διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Κορίνθου.