• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Που εντοπίζονται τα σημερινά κρούσματα στην Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Που εντοπίζονται τα σημερινά κρούσματα στην Ελλάδα

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)
Δεδομένα έως 6 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 1113 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 163213, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6024 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 51830(62.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

249 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. 185 (74.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1161 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 29 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5951 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3498 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση

 

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

«Πέθανε μπροστά στα μάτια του συζύγου της», λέει η νύφη της 44χρονης που σκοτώθηκε από κλαδί πλατάνου

Κώστας Παππάς

Φανταστικές ιδέες για δώρα σε νέες μητέρες

Κώστας Παππάς

Πάτρα: Πώς αντέδρασε ο Μάνος Δασκαλάκης μετά την ποινική δίωξη εις βάρος της συζύγου του

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..