Πάτρα: Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σπιτονοικοκυρά του ζεύγους Δασκαλάκη την οποία φέρεται να «πρόσεχε» η Ρούλα Πισπιρίγκου, έφυγε από τη ζωή, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Πάτρας, ημέρα Κυριακή.
Δεν έχουν τέλος οι μαρτυρίες, τα στοιχεία και οι αποκαλύψεις για την υπόθεση από την Πάτρα. Ο θάνατος της 69χρονης που ήταν η σπιτονοικοκυρά της Ρούλα Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη προβληματίζει.
Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σπιτονοικοκυρά του ζεύγους Δασκαλάκη την οποία φέρεται να πρόσεχε η Ρούλα Πισπιρίγκου έφυγε από τη ζωή ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Πάτρας ημέρα Κυριακή.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το pelop.gr, στις 13/9/2020, η ηλικιωμένη κατέληξε και την επομένη, έγινε η κηδεία της στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πάτρας όπου και βρίσκεται ο τάφος της.
Υπενθυμίζεται ότι οι θάνατοι και των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου σημειώθηκαν κατά την διάρκεια Σαββατοκύριακου.
Ακόμα μία τραγική σύμπτωση σε αυτή την άνευ προηγουμένου υπόθεση από την Πάτρα που έχει συνταράξει ολόκληρη τη χώρα εδώ και δύο ολόκληρους μήνες.
Μάλιστα, προ ημερών -πριν τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου- ο γιος της 86χρονης είχε μιλήσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τη μητέρα του, αλλά και για το πώς την κούραρε η 33χρονη γυναίκα, η οποία την είχε επισκεφθεί λίγη ώρα πριν χάσει τη ζωή της.
«Η Ρούλα πρόσεχε τη μητέρα μου αλλά τους τελευταίους μήνες ήταν έγκυος, στο παιδάκι, την Ίριδα, μου είχε πει δυο μήνες πριν γεννήσει ‘δεν θα μπορέσω’ γιατί θα μεγάλωνε η κοιλιά της όπως καταλαβαίνετε και είχαμε βρει μια άλλη προσωρινά, μέχρι να γεννήσει…» είπε αρχικά.
«Τα πήγαινε καλά με τη μητέρα μου…» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε πως «η μητέρα μου ξεψύχησε στα χέρια της».
Δασκαλάκης κατά Πισπιρίγκου: «Τι έκανε στα άλλα δυο παιδιά μου; Πού βρήκε την κεταμίνη;»
Ο Μάνος Δασκαλάκης εμφανίστηκε στα γραφεία της εφημερίδας «Μπαμ» στην Αθήνα και παραχώρησε συνέντευξη, όπου ξεκαθάρισε πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν και θέλει να μάθει τι έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου στα άλλα δυο παιδιά τους, την Ίριδα και την Μαλένα, αλλά και αν φέρει ευθύνη για τους θανάτους τους, όπως στην περίπτωση της Τζωρτζίνας.
Στο απόσπασμα από τη συνέντευξη που θα δημοσιευθεί αύριο, ο Μάνος Δασκαλάκης λέει: «Δεν έχω να κρύψω κάτι. Δεν είμαι εξαφανισμένος από πουθενά. Εχω πάθει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 30 μου χρόνια θα φτάσω και θα μάθω κάτι τέτοιο. Θέλω να ακουστεί μόνο η αλήθεια. Δεν έχω κανέναν άλλο λόγο. Ποτέ δεν έκρυψα την αλήθεια και ποτέ δεν έχω να κρύψω κάτι. Ελεγα σε κάθε θάνατο μετανιώνω που δουλεύω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Εάν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα. Πάντα δούλευα όμως για να τους κάνω το καλύτερο. Ποτέ δεν περίμενα πως θα φτάσει αυτή η στιγμή».
«Είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Ακόμα και τώρα θα πω ότι θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά» καταλήγει.
Τι ισχύει με τις άλλες ουσίες που ανιχνεύτηκαν στη Τζωρτζίνα
Σε διευκρινίσεις σε σχέση με τις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας προχωρούν πηγές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας που μίλησαν στο Newsbomb.gr.
Όπως εξηγούν, η μοναδική ουσία που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του άτυχου παιδιού και δεν υπήρχε στο φαρμακευτικό σχήμα που του χορηγείτο είναι η κεταμίνη. Όλες οι άλλες ουσίες που ανιχνεύτηκαν κατά τις τοξικολογικές εξετάσεις περιέχονταν στη βαριά φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε το παιδί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.
Ωστόσο, η έρευνα των ιατροδικαστών και των επιστημόνων του ΑΠΘ δεν έχει ολοκληρωθεί. Και αυτό διότι η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί σε τι ποσότητες χορηγήθηκαν στην Τζωρτζίνα τα φάρμακα που περιλαμβάνονταν στη φαρμακευτική του αγωγή. Ουσιαστικά ερευνάται εάν χορηγήθηκε κάποιο φάρμακο στο παιδί σε μεγαλύτερη ποσότητα απ’ ότι έπρεπε.
Πρόκειται για την ίδια επιστημονική διαδικασία που ακολουθήθηκε για να εξακριβωθεί η ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στο 9χρονο κορίτσι. «Είναι μία διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Η κεταμίνη για παράδειγμα ανιχνεύτηκε αρχικά και στη συνέχεια χρειάστηκαν τουλάχιστον δύο εβδομάδες για τον ποσοτικό έλεγχο και τις επαληθεύσεις. Η ίδια διαδικασία θα γίνει για τις υπόλοιπες ουσίες που λάμβανε το παιδί και περιλαμβάνονταν στην αγωγή του», εξηγούν αρμόδιες πηγές.
Όσον αφορά στην κεταμίνη, διευκρινίζεται ότι «η δραστικότητα και η τοξικότητα της κεταμίνης αυξάνεται κατακόρυφα όταν ο οργανισμός έχει ήδη λάβει ένα κοκτέιλ φαρμάκων, όπως στην περίπτωση του άτυχου παιδιού. Δηλαδή η Τζωρτζίνα είχε πάρει ήδη ένα κοκτέιλ φαρμάκων, στο πλαίσιο της αγωγής της, και η χορήγηση της κεταμίνης επέδρασε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό με θανατηφόρα αποτελέσματα».
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι δεν θα γίνει ποτέ γνωστός ο τρόπος χορήγησης της κεταμίνης, εκτός και εάν υπάρξει ομολογία από την 33χρονη κατηγορούμενη. Η χορήγηση μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους: Ενδοφλέβια (μέσω του ορού), από τη μύτη (ενδεχομένως με κάποιο σπρέι) ή με σύριγγα.
Όσον αφορά στα άλλα δύο παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα, στις τοξικολογικές τους δεν είχε ανιχνευτεί κεταμίνη, με ένα από τα σενάρια να είναι ο ασφυκτικός θάνατος.
«Ο Μάνος ήταν μπροστά στις κρίσεις της Τζωρτζίνας», λέει η αδελφή της Ρούλας
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα, μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Τη Δευτέρα (4/3) η 33χρονη μητέρα των παιδιών, πρόκειται να απολογηθεί στον ανακριτή.
Κι ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται στη ΓΑΔΑ, χωρίς να έχει ομολογήσει την πράξη της, νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες κι εξομολογήσεις, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, η αδερφή της 33χρονης, όπως προκύπτει μέσα από τη συνέντευξή της, στηρίζει απόλυτα την κατηγορούμενη, αναφέροντας πως είναι 99% σίγουρη για κάποια πράγματα που έχουν συμβεί.
Η αδελφή της Ρούλας, σε αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και Πάλι» αναφέρει και τον Μάνο στις κρίσεις που πάθαινε η Τζωρτζίνα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στις τρεις υποτίθεται από αυτές τις απόπειρες, ο Μάνος ήταν μέσα. Ήταν μπροστά στις κρίσεις που έκανε η Τζωρτζίνα».
Αναφέρει δε, ότι οταν η Τζωρτζίνα έπαθε το τελευταίο επεισόδιο που κατέληξε, μιλούσαν σε βιντεοκλήση, λέγοντας πως αν γίνει άρση τηλεφωνικών κλήσεων θα αποκαλυφθούν πολλά.
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ρωτήθηκε και για την τελευταία δήλωση του Μάνου Δασκαλάκη, στην οποία δεν ονοματίζει την εν διαστάσει γυναίκα του, αλλά την αναφέρει ως κατηγορούμενη: «Δεν είμαι εγώ κριτής, άλλος είναι ο κριτής και βλέπει. Δηλαδή τόσο καιρό που έλεγε όλα αυτά τα καλά για τη Ρούλα Πισπιρίγκου του είχαμε το πιστόλι στον κρόταφο; Δεν νομίζω. Μίλησα με την Ρούλα γι’ αυτό το θέμα και μου ζήτησε να μην πω το παραμικρό.»
Τέλος, αναφέρει ότι έχει βάσιμες ενδείξεις για το ποιος έχει κάνει ότι έχει κάνει και θα το ψάξει ώστε να γίνουν αποδείξεις.