Σοκ και βαθιά ανησυχία έχει προκαλέσει στα Ιωάννινα και στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με θύμα τον πρώην ποδοσφαιριστή της AEK Athens F.C., Μάριος Οικονόμου, το οποίο σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην οδό Μακρυγιάννη, ακριβώς έξω από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάτω από συνθήκες που διερευνά η Τροχαία Ιωαννίνων, ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 34χρονος πρώην αμυντικός. Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα να διαλυθεί σχεδόν ολοκληρωτικά και τον Μάριο Οικονόμου να εκτιναχθεί βίαια στο οδόστρωμα.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο δρόμος έξω από το νοσοκομείο μετατράπηκε σε πεδίο αγωνίας. Περαστικοί και διασώστες έσπευσαν στο σημείο, ενώ ο τραυματισμένος ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε άμεσα στο Χατζηκώστα για την παροχή των πρώτων βοηθειών, παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο δεν βρισκόταν σε εφημερία.
Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο 34χρονος φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, δίνοντας τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του.
Ο 63χρονος οδηγός του ΙΧ προσήχθη και κατέθεσε στην Τροχαία στο πλαίσιο της προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφέθηκε ελεύθερος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Η είδηση του σοβαρού τραυματισμού του Μάριου Οικονόμου προκάλεσε ισχυρό σοκ στον αθλητικό κόσμο. Ο πρώην διεθνής αμυντικός είχε σημαντική παρουσία στα ελληνικά γήπεδα, έχοντας φορέσει μεταξύ άλλων τη φανέλα της ΑΕΚ, αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Σε ανακοίνωσή της, η AEK Athens F.C. εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς τον πρώην ποδοσφαιριστή και την οικογένειά του.
«Η οικογένεια της ΑΕΚ βρίσκεται στο πλευρό του Μάριου Οικονόμου και των οικείων του, με την ευχή να βγει νικητής από τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ένωσης.
Στα Ιωάννινα, η είδηση απλώθηκε γρήγορα σαν βαρύ σύννεφο πάνω από την πόλη. Γιατί κάποιες συγκρούσεις δεν αφήνουν μόνο λαμαρίνες. Αφήνουν πίσω παγωμένες σιωπές, σειρήνες που σκίζουν τον αέρα και ανθρώπους να περιμένουν ένα καλό νέο μέσα σε διαδρόμους ΜΕΘ.
Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις