• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • KKE Τ.Ο. ΑΡΤΑΣ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!!!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KKE Τ.Ο. ΑΡΤΑΣ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!!!

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους μισθωτούς εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που ανησυχείτε, αγανακτείτε και δε συμβιβάζεστε με τη σημερινή κατάσταση.
Σήμερα, στην εποχή της «ψηφιακής οικονομίας» και της πλατιάς εφαρμογής νέων τεχνολογιών, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές, τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες για να ζήσουμε όλος ο λαός πολύ καλύτερα, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες.
Να ζήσουμε χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας, της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, της ερήμωσης των χωριών και των πόλεων του Νομού μας, της ανασφάλειας για την επόμενη μέρα.
Να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να απολαμβάνουμε τους κόπους της παραγωγής και της δουλειάς μας, να εξασφαλίσουμε καλύτερο επίπεδο ζωής για μας και τα παιδιά μας, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και μόρφωσης.
Ο νομός της Άρτας, η γη μας είναι πλούσια, παράγουμε τα πάντα, από εσπεριδοειδή, λευκό και κόκκινο κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, έχουμε μελισσοκομεία, ιχθυοτροφεία, ελαιοπαραγωγή και άφθονα νερά που μπορούν να στηρίξουν τις καλλιέργειές μας.
Ωστόσο, αν και έχουμε πλούσια γη, μας έχουν «καταδικάσει» να ζούμε στη φτώχεια και την ανέχεια. Μας έχουν «καταδικάσει» να βλέπουμε τα παιδιά μας να φεύγουν μετανάστες γιατί δε βρίσκουν δουλειά και δεν μπορούν να ζήσουν από την καλλιέργεια της γης, από τα μεροκάματα πείνας στα εργοστάσια και στα συσκευαστήρια. Έχουμε σχολεία χωρίς δασκάλους, νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και υλικοτεχνική υποδομή. Ζούμε με την αγωνία να μην πνιγούμε στην πρώτη βροχή, να μην καούμε από τη φωτιά και να μην αποκλειστούμε από τα χιόνια.
Ποιος λοιπόν μπαίνει εμπόδιο στο να ζήσουμε καλύτερα σήμερα, ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις;
Ο υπεύθυνος έχει όνομα! Είναι το αστικό κράτος και όλες οι κυβερνήσεις του διαχρονικά, που στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης δε θέλουν και δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Η ανάπτυξή τους είτε «πράσινη» την πουν, είτε «δίκαιη», είτε «για όλους», έναν μόνο εξυπηρετεί, ένας μόνο κερδίζει και αυτός είναι οι καπιταλιστές, οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι εργοστασιάρχες, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι κ.ά., οι εφοπλιστές που έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ φορολογία!!!
Τα συμφέροντα αυτών εξυπηρετούν και οι πολιτευτές και βουλευτές της περιοχής μας, γι’ αυτούς νοιάζονται, γι’ αυτούς τρέχουν και ανησυχούν, γι’ αυτούς νομοθετούν αναπτυξιακά νομοσχέδια στη Βουλή.
Τα κόμματά τους είναι αυτά, που πίνουν νερό στις κατευθύνσεις και στις πολιτικές της ΕΕ, της ΚΑΠ, της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που φουσκώνει τις τσέπες των καπιταλιστών με έναν σκασμό λεφτά μέσω επιδοτήσεων, την ίδια ώρα που ο λαός πληρώνει βαριά φορολογία και δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα, τα πάντα ακριβαίνουν στα ράφια των S/M, οι εργαζόμενοι δεν έχουν βενζίνη να πάνε στη δουλειά, οι αγρότες πετρέλαιο για να καλλιεργήσουν τη γη.
Την επόμενη φορά που οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα περάσουν από τα καφενεία και τα χωριά θα πρέπει να μας εξηγήσουν:
Να μας πουν τι έγινε ο «παράδεισος» της ΕΕ που όλοι θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια; Τι έγινε με την Κοινή Αγροτική Πολιτική εδώ και 40 χρόνια; Που οδηγήθηκε ο αγροτικός κόσμος της χώρας και της περιοχής μας από τις πολιτικές και τα αναπτυξιακά σχέδια που όλα τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις τους ψήφισαν και εφάρμοσαν;
Οι Υπουργοί/Υφυπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τα κόμματά τους, που όταν περνάνε στην αντιπολίτευση ανεβαίνουν στα τρακτέρ, «ξεχνούν» τι έκαναν ως κυβερνήσεις.
Να τους θυμίσουμε λοιπόν τη ζάχαρη στις μηχανές των τρακτέρ, τα ΜΑΤ στα μπλόκα, τις μηδενικές αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή, και ταυτόχρονα τις επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες δήθεν αγρότες, στους εργοστασιάρχες, στους μονοπωλιακούς ομίλους. Να τους θυμίσουμε ότι επιδοτούσαν το «θάψιμο» της παραγωγής με τις ευλογίες της ΕΕ. Ότι όλοι μαζί ψήφισαν τα μνημόνια, την νέα ΚΑΠ, το νόμο Χατζηδάκη για τα εργασιακά και την αύξηση του εργάσιμου χρόνου.
Ο λαός και οι αγρότες της περιοχής δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου, όπως ενδεχομένως θα ήθελε η πρώην Υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κα Γεροβασίλη, όταν στο αίτημα για αφορολόγητο απαντούσε προκλητικά 0%. Ή όπως θα θέλει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης της ΝΔ κος Στύλιος, που στο αίτημα για αποζημιώσεις στο 100% για την ακαρπία και τις καταστροφές στην παραγωγή, έφερνε «γύρα» τα χωριά και τα καφενεία καθησυχάζοντας και τάζοντας στον αγροτόκοσμο της περιοχής.
Όλοι αυτοί που εμφανίζονται σήμερα σαν όψιμοι σωτήρες, «υποστηρικτές» των βιοπαλαιστών αγροτών, και τα κόμματά τους, να μας πουν πού διαφωνούν με τις πολιτικές της ΕΕ, τη νέα ΚΑΠ, τα αναπτυξιακά νομοσχέδια που ψήφισαν και ψηφίζουν στη Βουλή.
Όλοι αυτοί έχουν βάλει διαχρονικά το χεράκι τους για την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο λαός και ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας.
Εμείς από τη μεριά μας σου λέμε πως σωτήρες δεν υπάρχουν!
Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Ό, τι κέρδισαν οι αγρότες, το κέρδισαν με τους αγώνες τους! Ό, τι κερδήθηκε, κερδήθηκε με την οργάνωση και τον αγώνα του λαού. Και σε αυτό σε καλούμε σήμερα. Να δυναμώσει ο αγώνας, να οργανωθείς στον Αγροτικό Σύλλογο, στο Σωματείο, στο χωράφι, στους χώρους δουλειάς, στα χωριά και στην πόλη, στα σχολεία και στις σχολές, ΠΑΝΤΟΥ!

Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και πρέπει να στηριχτεί από όλο το λαό, από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, μακριά από κοινωνικούς αυτοματισμούς και σύγχρονους «μαυρογιαλούρους – σωτήρες» που προεκλογικά τάζουν «λαγούς με πετραχήλια», όταν είναι στην αντιπολίτευση θυμούνται το «αγωνιστικό» τους παρελθόν, και όταν είναι στην κυβέρνηση μετατρέπονται σε αρπαχτικά για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων.
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!
ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΤΑΣ
Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2022

Related posts

Μήνυμα Δήμαρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Κώστας Παππάς

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νικ. Σκουφά Κώστας Παπασιώζος καλεσμένος στην εκπομπή «Απόψεις»

Κώστας Παππάς

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..