ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

“H Ήπειρος γίνεται μια ολόκληρη ήπειρος για 3 μέρες”

Ξεκινώντας το όραμα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, το «Διάζωμα» και ο δημιουργός του Σταύρος Μπένος καθώς και η Περιφέρεια Ηπείρου, μιλούσαν για ένα υπέροχο ταξίδι σε αυτά τα πέντε «αριστουργήματα» της Αρχαιότητας που έφθασαν στις μέρες μας, προκαλώντας εμάς τους σύγχρονους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες να ανακαλύψουμε την μαγεία τους, να μάθουμε τα «μυστικά» τους και να τα «περπατήσουμε» όπως οι πρόγονοί μας.


Το μικρό θεατράκι της Αμβρακίας στην Άρτα, το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης στη Π.Ε Ιωαννίνων, η Αρχαία Κασσώπη και το Ωδείο της Νικόπολης στη Πρέβεζα και η Αρχαία Γιτάνη στη Θεσπρωτία αποτελούν τον «θησαυρό» της Ηπείρου και ενώνονται σε μια Πολιτιστική Διαδρομή.
Οι πρώτοι επισκέπτες αυτής της Πολιτιστικής Διαδρομής θα φθάσουν στην Ήπειρο από την Αθήνα, ίσως και από Θεσσαλονίκη εάν υπάρξει ενδιαφέρον, το Σάββατο 9 Μαρτίου και ακολουθήσουν ένα υπέροχο ταξίδι 3 ημερών, σε 3 πόλεις, σε 3 Αρχαία Θέατρα με 3 παραστάσεις.
Εμπνευστής και δημιουργός αυτής της μοναδικής εμπειρίας είναι η Melodrakma Universal S.L, μια ισπανική εταιρεία με ελληνική ψυχή που δραστηριοποιείται σε δυο χώρους: τον Τουρισμό και την Τέχνη. Φιλοδοξία της ν’ αναγάγει το Ταξίδι σε Πολιτιστικό Γεγονός κι Αντίστροφα.


Έτσι λοιπόν, με την πολύτιμη βοήθεια του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και του Σταύρου Μπένου προσωπικά, οργανώνει το φετινό ταξίδι, τις μέρες της Αποκριάς, στα βήματα της Πολιτιστικής Διαδρομής των Θεάτρων της Ηπείρου.
Έδρα του 3ημερου θα είναι η Άρτα και από εκεί οι επισκέπτες θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα Γιάννενα και το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, την Πρέβεζα με το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης και το αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης και φυσικά την Άρτα και το αρχαίο θέατρο της Αμβρακίας.


Το ιδιαίτερο σε αυτό το υπέροχο ταξίδι είναι οι δυο καλλιτέχνες, ο Περικλής Μοσχολιδάκης και Χριστίνα Μαξούρη, οι οποίοι θα αποδώσουν αρχαία κείμενα σε καθένα από τα τρία αρχαία θέατρα (Ωδείο Νικόπολης, Θέατρο Δωδώνης, Αρχαία Κασσώπη) με τη συνοδεία μουσικών που θα τους πλαισιώσουν. Επί της ουσίας, θα σκηνοθετήσουν και θα παρουσιάσουν τρεις διαφορετικές παραστάσεις για όσους θα συμμετέχουν στο ταξίδι.
Ο υπεύθυνος της Μelodrakma Universal S.L Γιάννης Λυμτσιούλης έχει καταρτίσει το πρόγραμμα του ταξιδιού και το παρουσιάζει στους ενδιαφερόμενους μ΄ ένα λυρικό τρόπο και με την θεατρικότητα που αρμόζει στην πρώτη αυτή Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου.
Τιτλοφορείται «ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ: Απ΄ τον Αισχύλο έως το Μιχάλη Γκανά – Η Ήπειρος γίνεται μια ολόκληρη ήπειρος για 3 μέρες».


Ολοκληρώνει την παρουσίαση του 3ημερου ταξιδιού ευχαριστώντας και όσους στηρίζουν και βοηθούν στην οργάνωσή του και σε τοπικό επίπεδο, τις εφορείες Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων αλλά και φίλους του, στην Άρτα κυρίως που φροντίζουν για τη διαμονή και την ψυχαγωγία των επισκεπτών.
Είναι το πρώτο οργανωμένο ταξίδι στη Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, είναι οι πρώτοι επισκέπτες που θα τα περπατήσουν στα πλαίσια του οράματος που σχεδιάζουν και υλοποιούν το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και η Περιφέρεια Ηπείρου.


Και βέβαια, στόχος είναι η προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο προκειμένου να αναδειχθεί και να προβληθεί η σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου, όπως ακριβώς της αξίζει.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Σχολεία: Δωρεάν οι μάσκες σε όλους τους μαθητές!

Κώστας Παππάς

Αυτά είναι τα οκτώ στρατόπεδα υποψήφια για κέντρα μεταναστών – Δείτε σε ποιες περιοχές της νότιας και κεντρικής Ελλάδας βρίσκονται

Κώστας Παππάς

Αυτοψία Γιώργου Στύλιου σε ολοκληρωμένες αγροτικές οδοποιίες

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..