ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

Coaching : Πώς θα γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Το Coaching είναι μια μέθοδος ανάπτυξης και εξέλιξης, του ατόμου που θα το επιλέξει, σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο. Θεωρείται πως πρωτοεμφανίστηκε πριν από 30 χρόνια στην Αμερική, παρόλα αυτά έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε μία μέθοδο διδασκαλίας του γνωστού φιλοσόφου Σωκράτη. Η μέθοδος αυτή στηρίζεται στην εκμαίευση της αλήθειας μέσα από κατευθυνόμενες ερωτήσεις με την πρόφαση της άγνοιας και ονομάζεται ‘’μαιευτική μέθοδος’’. Όμοια με την μέθοδο αυτή έτσι και το coaching χρησιμοποιεί ανοιχτού τύπου κατευθυνόμενες ερωτήσεις ώστε να οδηγήσει το άτομο στην επίλυση προβλημάτων και στον εκ νέου καθορισμό στόχων. Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις τι μπορεί να σου προσφέρει συνέχισε να διαβάζεις.

Είδη Coaching
Ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου μπορείς να επιλέξεις το είδος coaching μπαίνοντας στο akvcoaching.com όπου η Άννα Κονταράτου θα αναλάβει την προσωπική και επαγγελματική σου ανάπτυξη.

1. Personal Coaching
Με το personal coaching έχεις την δυνατότητα να εξελιχθείς και να ενισχυθείς σε προσωπικό επίπεδο στους τομείς που θα κρίνεις πως χρειάζεται. Οι τομείς αυτοί μπορεί να είναι η αυτοεκτίμηση σου μέχρι και η διαχείριση των χρημάτων σου. Ας τους δούμε αναλυτικότερα:
Αυτοπεποίθηση & αυτοεκτίμηση → Η αυτοπεποίθηση σου αντικατοπτρίζει τον τρόπο που εσύ ο ίδιος σκέφτεσαι για τον εαυτό σου και αυτό γίνεται εμφανές και στους γύρω σου. Σε αντίθεση με την ψυχολογία το coaching δεν ψάχνει λόγους δημιουργίας αυτών των σκέψεων από το παρελθόν αλλά αντίθετα εστιάζει στο παρόν και το μέλλον έχοντας πιο γρήγορα αποτελέσματα. Έτσι με την βοήθεια ενός coach θα αυξήσεις τα στοιχεία αυτά του εαυτού σου τα οποία με σταθερά βήματα θα είναι πια πρωταρχικά στην προσωπικότητα σου.
Ισορροπία → Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής ζωής το οποίο με τις οδηγίες του coach μπορείτε να το καταφέρετε και να θέσετε προτεραιότητες.
Διαχείριση Χρόνου και Χρημάτων → Πρόκειται για έναν τομέα που μπορεί να συμπεριλάβει και την προσωπική αλλά και την επαγγελματική εξέλιξη και είναι εξίσου σημαντική για την εκπλήρωση των στόχων και την πλήρη εικόνα των οικονομικών.

2. Business Coaching
Με το business coaching έχεις την δυνατότητα να αυξήσεις τα κέρδη της επιχείρησης σου και να ενισχύσεις την ανάπτυξη της σε όλους τους τομείς. Κάποιοι από αυτούς είναι η διαχείριση των πελατών αλλά και του προσωπικού. Πιο αναλυτικά :
Ανάπτυξη της επιχείρησης → Πρόκειται για μια σημαντική πτυχή του business coaching καθώς μπορεί να αλλάξει όλη την δυναμική της επιχείρησης με την απλή μεταβολή του πλάνου της επιχείρησης και την πρόταση νέων ιδεών.
Διαχείριση προσωπικού & πελατών → Η διαχείριση του προσωπικού μιας επιχείρησης από τον υπεύθυνο της είναι πολύ σημαντική καθώς αυτό θα ενισχύσει την συνολική απόδοση του εργατικού δυναμικού και θα χτίσει την οργάνωση που χρειάζεται. Η διαχείριση των πελατών θα σου μάθει τις σωστές τεχνικές προσέλκυσης και διατήρησης του πελατολογίου σου.
Διαχείριση χρόνου → Όπως αναφέρθηκε και στο personal coaching η διαχείριση του χρόνου είναι αναγκαία για την εξέλιξη και στα δύο είδη coaching. Συγκεκριμένα για το business coaching είναι σημαντική λόγω της έντονης ανάγκης για σύνθεση ενός προγράμματος με προτεραιότητες το οποίο αδιαμφισβήτητα θα μετριάσει την ένταση.

Related posts

Το τέλος μιας εποχής

Κώστας Παππάς

Αρτινή μαθήτρια σε ρόλο ιστορικού ερευνητή – συγγραφέα και το πόνημά της για την Ελληνική Επανάσταση

Κώστας Παππάς

Η μνήμη και οι σιωπές της.

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..