ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Χάκερ «απειλούν» τους χρήστες – «Κάντε ενημέρωση λογισμικού», προειδοποιεί η εταιρεία

Έκκληση στους χρήστες των συσκευών της Apple να εγκαταστήσουν την πιο πρόσφατη ενημέρωση λογισμικού κάνει η εταιρεία
Μια σειρά ιδιαίτερα σημαντικών ενημερώσεων για τα προγράμματα περιήγησης iOS και Safari σε iPhone, iPad και Mac κυκλοφόρησε εντός της εβδομάδας η Apple.
Η σημαντικότερη εξ αυτών αφορά στην δυνατότητα που δινόταν σε εφαρμογές να καταγράφουν δεδομένα των χρηστών που δεν προστατεύονταν, μέσω της εφαρμογής «συντομεύσεις».
Mάλιστα, το Εθνικό Σύστημα Ενημέρωσης για τον Κυβερνοχώρο και η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, υπό τον φόβο ότι οι χάκερς θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στις συσκευές και να παραβιάσουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:
«Η Apple κυκλοφόρησε ενημερώσεις ασφαλείας για την αντιμετώπιση ευπαθειών σε πολλά προϊόντα. Ένας εισβολέας θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί αυτές τις ευπάθειες για να πάρει τον έλεγχο μιας επηρεαζόμενης συσκευής. Η CISA ενθαρρύνει τους χρήστες και τους διαχειριστές να ανατρέξουν στη σελίδα με τις ενημερώσεις ασφαλείας της Apple για τα ακόλουθα προϊόντα και να εφαρμόσουν τις απαραίτητες ενημερώσεις το συντομότερο δυνατό: Safari 16.3.1, iOS 16.3.1, και iPadOS 16.3.1, macOS 13.2.1.»
Eπίσης, οι σημειώσεις έκδοσης της Apple δείχνουν ότι η ενημερωμένη έκδοση iOS 16.3.1 περιλαμβάνει επίσης πολλαπλές διορθώσεις σφαλμάτων, αντιμετωπίζοντας προβλήματα με το iCloud και τη Siri, μαζί με περισσότερες βελτιστοποιήσεις του Crash Detection.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Η NASA είπε το δικό της «αντίο» στον Βαγγέλη Παπαθανασίου, «Ad astra Vangelis»

Κώστας Παππάς

H τέχνη σε συμμαχία με το GREEN και το SMART στο έργο του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ στη συνέργεια με το Δήμο Πρέβεζας

Κώστας Παππάς

Σύζευξη του τηλεσκοπίου «Αρίσταρχος» με τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο Alphasat – Περισσότερες δυνατότητες για τις τηλεπικοινωνίες της χώρας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..