ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!

Γράφει ο Γιάννης Δημ. Νικολέτος
Στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός είπε το εξής για τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές: «καθίστανται προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας, γιατί συνδέονται με τα αναπτυξιακά σχέδια σε όλη τη χώρα», «είναι κι αυτή μια πολιτική σύγκρουση (…) είναι η επόμενη μάχη, η μεγάλη μάχη μετά τις εθνικές εκλογές, η οποία πρέπει να κερδηθεί» για «να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις».
Σε ελεύθερη μετάφραση:Δίνουμε τη μάχη για περισσότερους δημάρχους και περιφερειάρχες που θα «τρέχουν» την αντιλαϊκή πολιτική και την ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων.
Καταρρίπτεται έτσι το επιχείρημα πολλών ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές αφορούν πρόσωπα και όχι πολιτικά κόμματα. Βέβαια, εμείς, δεν περιμέναμε να το ακούσουμε από το στόμα του κυρίου Μητσοτάκη. Το γεγονός ότι αυτές οι εκλογές δεν αφορούν πρόσωπα αποδεικνύεται καθημερινά με τη στάση που κρατάνε μετά την ανάδειξή τους σε δημοτικές και περιφερειακές αρχές απέναντι στην εργατική τάξη και το λαό κάθε περιοχής οι διάφοροι εκλεκτοί, «ανεξάρτητοι» και μη, των αστικών κομμάτων.
Ερωτήματα που έχουν μια και μοναδική απάντηση
Σε αυτές τις εκλογές ο εργάτης, ο βιοπαλαιστής αγρότης, ο φτωχομεσαίος ΕΒΕ, ο άνεργος, ο μαθητής και ο φοιτητής των λαϊκών οικογενειών, πριν πάει στην κάλπη, θα πρέπει πρώτα να απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα:
Πώς θα αντιπαλέψει από καλύτερες θέσεις την επιλεκτική γύμνια του αστικού κράτους, την πολιτική που αντιμετωπίζει την προστασία του λαού ως κόστος, που κάθε βδομάδα πια γεννάει και νέες τραγωδίες;
Πώς θα στριμώξει κυβερνήσεις, δημοτικές και περιφερειακές αρχές για μέτρα ουσιαστικής θωράκισης του λαού και των περιουσιών του, για να μην πνιγόμαστε τον χειμώνα, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι;
Πώς θα βάλει εμπόδια στη φορομπηξία και στην ανταποδοτικότητα σε δήμους και Περιφέρειες; Πώς θα δυναμώσει η διεκδίκηση για στελέχωση υπηρεσιών, για να μπει φρένο στη γενικευμένη εργολαβοποίηση που φορτώνει περισσότερα βάρη στα εργατικά – λαϊκά στρώματα ώστε να κερδίζουν μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι; Πώς θα οργανωθεί με καλύτερους όρους η πάλη για τα σχολεία, για τις δομές Υγείας, για καθετί που βασανίζει τον λαό και τα παιδιά του;
Τελικά: Πώς θα δυναμώσει η αντιπαράθεση με την εγκληματική πολιτική του κέρδους, που υπηρετούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι εκλεγμένοι τους σε δήμους και Περιφέρειες; Πώς θα δυναμώσει η διεκδίκηση για τις ανάγκες των πολλών, κόντρα σε αυτήν την πολιτική;
Ο λαός πρέπει να σκεφτεί αν την επομένη των εκλογών θέλει δημάρχους και περιφερειάρχες, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που «συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις», που υπηρετούν τα «θέλω» των μεγαλοεργοδοτών, υλοποιούν κατά γράμμα την κεντρική κυβερνητική πολιτική, χαστουκίζουν και γενικά διώκουν όσους τολμάνε και σηκώνουν κεφάλι απέναντι σε αυτήν την πολιτική.
Ή αν θέλει δημάρχους και περιφερειάρχες, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, που είτε από θέσεις διοίκησης είτε αντιπολίτευσης σε Δήμους και Περιφέρειες, θα είναι πραγματικά στηρίγματα στην πάλη για τις ανάγκες του.Αν θα έχει εκλέξει περισσότερους δοκιμασμένους αγωνιστές που εγγυώνται για τη λαϊκή κινητοποίηση και τη διεκδίκηση.Αν θα δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης, αν η λαϊκή δυσαρέσκεια που φουντώνει θα βρει διέξοδο στην αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και τις ανατρεπτικές του θέσεις.Αν ο κλονισμός της εμπιστοσύνης απέναντι στο σάπιο και εχθρικό κράτος, που δικαίως νιώθουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι μετά τα απανωτά εγκλήματα των τελευταίων χρόνων, θα εκφραστεί και στις κάλπες. Αν θα σταλεί ισχυρό μήνυμα ότι ο λαός μπορεί «να πάει αλλιώς».Αν θα δεχθεί τελικά πλήγμα η πολιτική που για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων κάνει συντρίμμια τις ζωές των πολλών.Αυτό το πλήγμα μπορεί ο λαός να το καταφέρει ρίχνοντας και στις δύο κάλπες το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, ρίχνοντας το κόκκινο γαρύφαλλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Είναι πολλοί οι λόγοι για να ψηφίσει κάποιος «Λαϊκή Συσπείρωση»
Για να γίνει η οργή οργανωμένη διεκδίκηση. Η δύναμη που θα πάρουν οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ, θα επιστρέψει στον καθημερινό αγώνα για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του λαού κόντρα στις προτεραιότητες των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων, των μεγαλοεργολάβων. Προτεραιότητες πίσω από τις οποίες ευθυγραμμίζονται η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, οι δυνάμεις τους στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, σκορπίζοντας νεκρούς, στάχτες και καταστροφή.
Γιατί είναι ο πραγματικός αντίπαλός τους. Γιατί αν στη Βουλή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνουν, στις Περιφέρειες και τους δήμους οι παρατάξεις τους τελικά ταυτίζονται πλήρως στην εξυπηρέτηση των σχεδιασμών μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μαζί ψηφίζουν τους περικομμένους προϋπολογισμούς που αφήνουν χωρίς ρεύμα και αθωράκιστα τα σχολεία, που δεν προβλέπουν έργα θωράκισης, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας που χρειάζεται η Άρτα με την οριοθέτηση του Αράχθου, εκτός κι αν ο περιβάλλων χώρος αξιοποιηθεί από επιχειρηματικά συμφέροντα για δόμηση της περιοχής.
Γιατί η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι ανεξάρτητη από τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματιών και εργολάβων. Δεσμεύεται με θέσεις και με δράση να προβάλλει και να διεκδικεί τα συμφέροντα και τα θέλω των πολλών, της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας, των γυναικών και των συνταξιούχων. Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι γνωστοί για τη δράση τους στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους μόρφωσης. Όσοι στις εκλογές αυτοδιαφημίζονται ως ανεξάρτητοι αποδεικνύονται εξαρτημένοι από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα.
Γιατί οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποκαλύπτουν στον λαό όσα οι άλλοι του κρύβουν. Είναι δύναμη κινητοποίησης και αμετακίνητης στήριξης των διεκδικήσεων του λαού γιαμόνιμη και σταθερή δουλειά,ελεύθερους χώρους,αυξημένη κρατική χρηματοδότηση για τα σχολεία,ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και των Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό,δωρεάν συμμετοχή του λαού και των παιδιών του σε προγράμματα πολιτισμού και αθλητισμού,αναβαθμισμένες δωρεάν υπηρεσίες με επαρκές μόνιμο προσωπικό για τη φροντίδα και την ανάπτυξη των παιδιών,την προστασία των ηλικιωμένων, την ουσιαστική στήριξη σε παιδιά και γονείς ΑμεΑ.
Αυτή τη στάση κρατάνε αποδεδειγμένα οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όλα τα προηγούμενα χρόνια εντός και εκτός δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων και θα συνεχίσουν να την κρατάνε.
Αχτίδα αισιοδοξίας και πραγματική ελπίδα θα δώσει ενίσχυση του συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ. Από την επομένη των εκλογών οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, όπως κάνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, οι εκλεγμένοι κομμουνιστές και αγωνιστές σε σωματεία και συλλόγους: να οργανώνουν τον καθημερινό αγώνα των εργατών και του λαού για συνολικότερη αναμέτρηση με την πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του που τσακίζει τις ζωές μας.
Μπορούν να κάνουν πράξη το σύνθημα που τόσο φοβούνται το αστικό κράτος, τα αστικά κόμματα και οι εκλεκτοί τους: «Μόνο ο λαός σώζει το λαό!»
Στις 8 Οκτώβρη δυναμώνουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμους και Περιφέρειες!
Ο Γιάννης Νικολέτος είναι Μεταφραστής (MSc στη Διδακτική της Μετάφρασης)-μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Άρτας του ΚΚΕ, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Αρταίων

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Διαγράφεται το πρόστιμο για όσους άνω των 60 ετών εμβολιάστηκαν

Κώστας Παππάς

Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο ο συνδυασμός “Αξιοβίωτη Ανάπτυξη”

Κώστας Παππάς

«Δεν είμαστε μυρμήγκια – Απαιτούμε πραγματικές αυξήσεις»

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..