• Home
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εκμεταλλεύσου τις τάσεις τη αγοράς και πούλησε το ακίνητό σου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκμεταλλεύσου τις τάσεις τη αγοράς και πούλησε το ακίνητό σου

 

Η πώληση των ακινήτων, ή μάλλον σωστότερα η πώληση κάθε τίτλου ιδιοκτησίας σε συμφέρουσα τιμή, εξαρτάται από τις τάσεις της αγοράς και τη σχέση προσφοράς-ζήτησης. Με την αυξημένη τρέχουσα ανταγωνιστικότητα, μπορεί να σας ωφελήσει σημαντικά, κι έτσι αυτή είναι μια καλή στιγμή για εσάς, να εξερευνήσετε την πιθανότητα να πουλήσετε κάποιο ακίνητο που έχετε στην κατοχή σας.
Στο παρόν άρθρο του arta2day.gr, εστιάζουμε και αναφερόμαστε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε το σκηνικό, και να πουλήσετε το ακίνητό σας με επιτυχία!

Ανάλυση & Στόχος
Πρώτα από όλα, χρειάζεται να ενημερωθείτε επαρκώς και επακριβώς, ιδανικά να διεξάγετε μια λεπτομερή ανάλυση, για την κατάσταση της αγοράς, αλλά και της περιοχής σας συγκεκριμένα. Πού κυμαίνονται οι τιμές ανά τετραγωνικό και ποια είναι τα επιπλέον χαρακτηριστικά, στην περίπτωση κτίσματος;
Αφού αυτό αποσαφηνιστεί, θα πρέπει να ορίσετε το αγοραστικό κοινό στο οποίο θέλετε να απευθυνθείτε, έτσι ώστε να αναπτύξετε πιο στοχευμένη στρατηγική πώλησης.
Πρόκειται για νέους επαγγελματίες, για οικογένειες, ή μήπως για επενδυτές;Ας μην ξεχνάμε τις νέες ρυθμίσεις για την απόκτηση χρυσής βίζα στη χώρα μου, που έχουν αλλάξει σημαντικά το αγοραστικό τοπίο.

Προβολή & Επικοινωνία
Κάθε ακίνητο έρχεται με το δικό του σύνολο ξεχωριστών χαρακτηριστικών. Είναι η θέα, κάποια πρόσφατη ανακαίνιση ή η εξέχουσα αρχιτεκτονική, η τοποθεσία του;
Εστιάστε στο ισχυρό του πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων και αναδείξτε το.
H φιλικότητα ενός κτιρίου προς το περιβάλλον, λόγω της επιτακτικής ανάγκης επιβολής της και των οφελών που προσφέρει μακροπρόθεσμα στους ενοίκους, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το προφίλ του ακινήτου.
Φυσικά, θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες φωτογραφικές λήψεις. Η ποιότητα αυτών είναι απολύτως κρίσιμη για την προσέλκυση των πιθανών αγοραστών. Θα σας συμβουλεύαμε να επενδύσετε σε έναν επαγγελματία φωτογράφο.
Και τέλος, ακολουθεί η δημοσιοποίηση της πώλησης! Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram) αποτελούν μεγάλους συμμάχους, συμπληρωματικά των διαφόρων ιστοσελίδων και εργαλείων του διαδικτύου όπως τα GoodleAds. .
Ωστόσο, δεν μπορούμε να σας κρύψουμε, ότι η όλη διαδικασία είναι άκρως απαιτητική, κι αν θέλετε να γλυτώσετε χρόνο και κυρίως να μην εξαντλήσετε το ψυχικό σας απόθεμα, ενδείκνυται η συνεργασία για πώληση ακινήτου με την Your Home Sold ή το μεσιτικό γραφείο της επιλογής σας.

Ευέλικτη Χρηματοδότηση
Σίγουρα το πλάνο εξόφλησης και οι εναλλακτικές του, που θα επιλέξετε να προσφέρετε, σχετίζονται άμεσα με το κοινό που έχετε επιλέξει ως στόχο. Σε κάθε περίπτωση, η παροχή ευέλικτων επιλογών χρηματοδότησης, απευθύνονται και προσελκύουν μεγαλύτερο μέρος αγοραστών, καθιστώντας την πώληση πιο εύκολη και σαφώς πιο γρήγορη.
Συμπερασματικά, η πώληση ενός ακινήτου, δεν είναι κάτι που πρέπει να σας πανικοβάλλει, ούτε όμως και κάτι που δεν απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό.
Εκμεταλλευτείτε προς όφελός σας τις επικρατούσες τάσεις, προτού να είναι αργά!

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Φορολογικές δηλώσεις: Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής – Την Τετάρτη τελευταία μερα πληρωμής πρώτης δόσης φόρου

Κώστας Παππάς

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Κώστας Παππάς

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα καταβληθούν τα 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..