• Home
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
  • Τα άνω – κάτω στις αποδόσεις των στοιχηματικών για το Mundobasket
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τα άνω – κάτω στις αποδόσεις των στοιχηματικών για το Mundobasket

 

Όσοι παίκτες κουβέντιαζαν τις προηγούμενες εβδομάδες για τα πονταρίσματα στο επερχόμενο Mundobasket, συμφωνούν πως για την ώρα το συγκεκριμένο event παρουσιάζει δυσκολίες στις προβλέψεις για τους αγώνες, τους νικητές των ομίλων και φυσικά για την κατάκτηση του τροπαίου. Και μάλλον θα είναι μια διοργάνωση που βολεύει περισσότερο για stoixima live ή έστω για πονταρίσματα της τελευταίας στιγμής.
Η ροή ειδήσεων για τα ρόστερ των ομάδων παραμένει συνεχής και απρόβλεπτη. Κάποια μεγάλα αστέρια των εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Μουντομπάσκετ έχουν ήδη αποκλείσει τη συμμετοχή τους, κάποια άλλα είναι αμφίβολα λόγω τραυματισμού, ενώ δεν είναι λίγοι και οι παίκτες που αφήνουν την απόφασή τους για την τελευταία στιγμή. Εις βάρος φυσικά συμπαικτών, ομοσπονδιακών τεχνικών αλλά και των παικτών του στοιχήματος. Καθώς οι έμπειροι του χώρου θέλουν να εκμεταλλευτούν τις καλύτερες αποδόσεις στο άνοιγμα των αγορών. Κάτι που φέτος μοιάζει με ρωσική ρουλέτα, δεδομένου πως καμιά ομάδα δεν έχει ακόμα σχηματίσει την τελική της σύνθεση.
Τα παραπάνω είναι κάτι περισσότερο από εμφανή αν προσέξει κανείς τις αποκλίσεις των αποδόσεων μεταξύ των νομίμων στοιχηματικών. Τόσο στην αγορά για το νικητή του τουρνουά όσο και για τους νικητές των ομίλων. Ενώ χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός πως σε αντίθεση με προηγούμενα τουρνουά, ένα μήνα πριν την έναρξη του Μουντομπάσκετ 2023 οι μπουκ είναι επιφυλακτικοί και δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα αποδόσεις για πρώτο σκόρερ, κορυφαίο στα rebound, κορυφαίους κάθε ομάδας κλπ. Οι στοιχηματικές γίνονται άραγε πιο προσεκτικές, μαθαίνοντας από τα λάθη και τη βιασύνη του παρελθόντος; Ή οι εθνικές ομάδες στερούνται προγραμματισμού και συνοχής; Μάλλον ένας συνδυασμός και των δύο.
Για παράδειγμα, στο στοίχημα μπάσκετ στη Novibet, βλέπουμε σχεδόν αδικαιολόγητα τον Καναδά να δίνεται δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά. Μιας ομάδας που ποτέ στο παρελθόν δεν ΄χει δώσει δικαιώματα για να πιστέψει ο μπασκετικός κόσμος πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε κάποια μεγάλη διοργάνωση. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την Αυστραλία, που, όντας εξίσου ανυπόληπτη στη διεθνή σκηνή, φιγουράρει με ίδιες ή παρόμοιες αποδόσεις με Ελλάδα και Σερβία, και κάτω από την Ισπανία. Σε ορισμένες εταιρίες μάλιστα βλέπουμε την Αυστραλία στο 11.00, μαζί με Γαλλία και Σλοβενία, και πάνω από Ελλάδα, Ισπανία και Σερβία.
Και ενώ για την Επίσημη Αγαπημένη δεν μας κάνει εντύπωση που οι μπουκ την έχουν υποβιβάσει έτσι, αφού τα τελευταία χρόνια βαδίζει από τη μία απογοήτευση στην άλλη, ιδιαίτερη περιέργεια μας προκαλεί η αντιμετώπιση που δείχνουν σε Ισπανία και Σερβία. Ομάδες με κατακτήσεις, παρουσίες σε τελικούς, αστέρες του παρόντος και του μέλλοντες, απαξιώνονται μπροστά σε Αυστραλία και Καναδά, χώρες που δεν έχουν προσφέρει καμία συγκίνηση στους οπαδούς τους.
Το 15.00 της Ισπανίας μας μοιάζει σχεδόν δώρο. Οι νικητές του 2019, απέδειξαν πως μπορούν να στηριχθούν στο μείγμα της τρομερής γενιάς που σιγά – σιγά αποσύρεται και της νέας γενιάς που ακολουθεί. Ο MVP της διοργάνωσης του 2019, Ρούμπιο, σόκαρε το μπασκετικό κοινό με την ξαφνική του απόφαση να αποσυρθεί λίγες μέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αλλά αυτό κατά τη γνώμη μας δεν αποτελεί δικαιολογία για την τρέχουσα προσδοκία των μπουκ από την υπερδύναμη του μπάσκετ. Ενώ κάτι αντίστοιχο νιώθουμε και για τη Σερβία, της οποίας η απόδοση οφείλεται αρκετά στην δεδομένη απουσία του Γιόκιτς. Ποιος όμως μπορεί να ξεγράψει τόσο γρήγορα μια τόσο μεγάλη μπασκετική σχολή;
Φυσικά, η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ παραμένει το μεγάλο φαβορί. Και μάλιστα με μεγάλη διαφορά στις αποδόσεις από τους υπολοίπους διεκδικητές. Δεν είμαστε σίγουροι όμως πως αυτό οφείλεται στη διαφορά ταλέντου από τις υπόλοιπες ομάδες και όχι στις πολλές και ηχηρές απουσίες των ανταγωνιστών της. Οφείλουμε πάντως να θυμόμαστε πως πολλά πρωτοκλασάτα αστέρια της TeamUSA έμειναν σπίτια τους, και άφησαν τη νέα γενιά να προσπαθεί να δικαιώσει τον τίτλο του φαβορί. Η απειρία των περισσοτέρων σε διεθνείς διοργανώσεις, οι προσθήκες της τελευταίας στιγμής αλλά και η δίψα των Ευρωπαίων φαβορί μας αφήνει να πιστεύουμε πως το 2.00 ή 2.05 που πληρώνει η ομάδα των ΗΠΑ για κατάκτηση ίσως παρουσιάζει παγίδες. Κυριακή κοντήγιορτή….

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ιστορία του πόκερ: από την αρχαιότητα στη σύγχρονη εποχή

Κώστας Παππάς

Άγριες Μέλισσες: Ο Κωνσταντής αποφασίζει να “σώσει” τη Δρόσω – Η συγκλονιστική συνάντηση με την Ελένη

Κώστας Παππάς

Α.Θ.Ο.Α. Επιστροφή στις παραστάσεις με το “Επιστροφή στο χωριο” .

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..