ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αράχνη πασχαλίτσα εντοπίστηκε και στην Άρτα

Το τελευταίο διάστημα η αράχνη πασχαλίτσα εντοπίστηκε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας (Ναύπλιο, Πόρος) και σήμερα αναγνώστης μας την εντόπισε στο Πέτα Άρτας
“Την εντόπισα σήμερα το πρωί στο μπαλκόνι του σπιτιού μου στο Πέτα Άρτας» αναφέρει χαρακτηριστικά αναγνώστρια του arta2day.gr .

Η αράχνη – πασχαλίτσα
Η συγκεκριμένη αράχνη πήρε το όνομα αυτό εξαιτίας του λαμπερού κόκκινου σώματός της που καλύπτεται από μαύρα σημάδια στα αρσενικά του είδους.

Τα μωρά της μητέρας αράχνης – πασχαλίτσας τρέφονται με το σώμα της
Η ικανότητά της στην κατασκευή μεταξένιων θόλων και σωλήνων τους οποίους διακοσμούν με τα απομεινάρια φαγωμένων σκαθαριών και μυρμηγκιών, τις κάνει να ξεχωρίζουν. Η μητέρα αράχνη – πασχαλίτσα πεθαίνει αφού εκκολάψει τα αυγά της έτσι ώστε τα μικρά της να τραφούν από το σώμα της.
Το έντομο ήταν στα όρια της εξαφάνισης κατά τη δεκαετία του ’90 όταν είχαν απομείνει μόνο 56 αράχνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία. Από τότε όμως, έγιναν αρκετές προσπάθειες να διασωθεί το είδος και τον Αύγουστο του 2011, αφέθηκε ξανά ελεύθερο στη φύση. Από το 2017 ως και το 2020 οι Άγγλοι έτρεξαν πρόγραμμα για την διάσωσή της και όπως φαίνεται το κατάφεραν.
Συγκεκριμένα, πέντε νέοι πληθυσμοί της αράχνης πασχαλίτσας δημιουργήθηκαν με τη μετατόπιση των πολύτιμων αραχνών σε νέες περιοχές οικοτόπων, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των πληθυσμών σε 19.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ανακοίνωση ΤΕ Πρέβεζας για την άγρια καταστολή σε παρουσία πολιτών για αποτροπή πλειστηριασμού

Κώστας Παππάς

Υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αρταίων (Open mall)

Κώστας Παππάς

Άδειες φύτευσης νέων οινάμπελων για το έτος 2020

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..