• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Πως να προετοιμαστείτε κατάλληλα πριν υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πως να προετοιμαστείτε κατάλληλα πριν υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο

Ήρθε η στιγμή λοιπόν που αυτό που σκεφτόσουν από τότε που ήσουν φοιτητής να το κάνεις πράξη και να χαρίσεις αγάπη στην πιο γλυκιά ψυχή! Η αδυναμία σου στα ζώα και πόσο μάλλον στα κατοικίδια, όπως είναι ένας σκύλος ή μία γάτα δεν κρύβεται και η επιτελούς θα υιοθετήσεις το δικό σου!

Φυσικά, αυτά που πρέπει να γνωρίζεις προτού υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο είναι πολλά και θα πρέπει να είσαι σίγουρος για αυτή την κίνης;h σου! Εκτός από την φροντίδα που χρειάζεται ένα κατοικίδιο, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τόσο την ιατρική του περίθαλψη όσο και την περιποίησή του. Φτιάξε λοιπόν το δικό σου checklistκαι βάλε τικ σε όσα είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος για να υιοθετήσεις επιτέλους το δικό σου κατοικίδιο.

Δημιούργησε τη δική του γωνιά
Είναι πολύ σημαντικό για το κατοικίδιο που θα υιοθετήσεις είτε είναι γάτα είτε σκύλος, να έχει τον προσωπικό του χώρο. Τι εννοούμε ακριβώς; Να έχει τη δική του γωνιά μέσα στο σπίτι, από την οποία δεν θα λείπει το κρεβατάκι ή το στρωματάκι του, το ονυχοδρόμιο σε περίπτωση που είναι γάτα και κάποια παιχνίδια. Να είσαι σίγουρος λοιπόν ότι υπάρχει αρκετός χώρος στο σπίτι σου για να χωρέσει τα musthaveτου κατοικιδίου. Αν και το μόνο σίγουρο είναι πως όταν το κατοικίδιο συνηθίσει, θα «καταλάβει» όλους τους χώρους του σπιτιού. Εξάλλου αυτή είναι η χαρά του να έχεις ένα κατοικίδιο. Να απολαμβάνετε μαζί κάθε στιγμή στο σπίτι!

Φρόντισε για την διατροφή του
Τι πιο σημαντικό από την ισορροπημένη διατροφή του κατοικιδίου σου; Επίλεξε τροφή σκύλου ή τροφή για γάτες σύμφωνα με όσα σου προτείνει ο κτηνίατρος και φυσικά με τις επιθυμίες του. Μην ξεχνάς πως το κάθε κατοικίδιο έχει διαφορετικές προτιμήσεις. Εκτός από την τροφή, εξίσου σημαντικές είναι και οι λιχουδιές, πόσο μάλλον σαν επιβράσευση όπως και οι κονσέρβες που θα χρειαστείς. Σίγουρα η τελική απόφαση για την διατροφή είναι δική σου, ωστόσο θα μπορούσες να συμβουλευτείς έναν κτηνίατρο.

Παίξε μαζί του
Τα παιχνίδια είναι απαραίτητα όχι μόνο για την ψυχαγωγία του αλλά και την εκτόνωση του. Στο εμπορίο θα βρεις διάφορα παιχνίδια που θα ξετρελάνουν το κατοικίδιο σας. Πολλά από αυτά έχουν και εκπαιδευτικούς σκοπούς και βοηθούν στην ψυχολογία του κατοικιδίου καθώς αποβάλλουν το στρες. Όμως το καλύτερο που έχεις να κάνεις με το κατοικίδιο σου, είναι να παίζεις εσύ μαζί του και να του προσφέρεις αγάπη και φροντίδα!

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ελεύθερη η γυναίκα που παρέσυρε την πεθερά της με το αυτοκίνητο

Κώστας Παππάς

Έναρξη Σχολικής χρονιάς – Τι ώρα ξεκινά ο αγιασμός των μαθητών την Δευτέρα

Κώστας Παππάς

Κέρκυρα: Ο Μπότης έπεσε στο κεφάλι γυναίκας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..