• Home
  • ΥΓΕΙΑ
  • Πόσο συχνά πρέπει να κάνω τεστ κοπώσεως και κατά πόσο προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις;
ΥΓΕΙΑ

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω τεστ κοπώσεως και κατά πόσο προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις;

Το stress test είναι ένα τεστ που χρησιμοποιείται από επαγγελματίες του ιατρικού τομέα προκειμένου να προσδιορίσουν πώς αντιδρά η καρδιά ενός ατόμου στην άσκηση, από το οποίο μπορούν να συναγάγουν την κατάσταση της υγείας αυτού του ατόμου. Είτε ένας διάδρομος είτε ένα ποδήλατο γυμναστικής χρησιμοποιείται στο τεστ για την τόνωση της καρδιάς του ατόμου. Ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα και περιχειρίδα αρτηριακής πίεσης αποτελούν τον υπόλοιπο εξοπλισμό. Στη συνέχεια μετράται η καρδιακή λειτουργία του ασθενούς. Αυτή η δοκιμή είναι επίσης συχνά γνωστή με πολλά άλλα ονόματα όπως Ηλεκτροκαρδιογραφία Άσκησης και ΗΚΓ καταπόνησης.

Επίτευξη του στόχου καρδιακού παλμού

Το stress test προτρέπει τον ασθενή να περπατήσει στον διάδρομο ή να κάνει πετάλι στο ποδήλατο γυμναστικής, ενώ το ηλεκτροκαρδιογράφημα μετρά αυτή την ποσότητα της δραστηριότητας που συμβαίνει στην καρδιά. Η περιχειρίδα αρτηριακής πίεσης χρησιμοποιείται επίσης για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης του ασθενούς σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το stress test ορίζει έναν συγκεκριμένο καρδιακό ρυθμό στόχο που πρέπει να φτάσει ο ασθενής προτού διακοπεί η δοκιμή. Εάν, ωστόσο, ο ασθενής εμφανίσει πόνους στο στήθος ή η αρτηριακή του πίεση αυξηθεί σημαντικά πριν από αυτόν τον καρδιακό ρυθμό στόχο, τότε η εξέταση θα ματαιωθεί αμέσως.

Είναι επίσης σημαντικό για τον ασθενή να απέχει από το φαγητό, το κάπνισμα ή την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών ή ποτών με καφεΐνη κατά τη διάρκεια τριών ωρών ακριβώς πριν από την εξέταση. Επίσης, για δέκα με δεκαπέντε λεπτά μετά την ολοκλήρωση του stress test, ο ασθενής θα παρακολουθείται έως ότου ο καρδιακός του ρυθμός επανέλθει στο φυσιολογικό.

Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου το γεγονός ότι ένα τεστ κοπώσεως δεν είναι μια ανούσια δοκιμασία και δεν εντοπίζει πάντα ιατρικές καταστάσεις από τις οποίες μπορεί να υποφέρει ένας ασθενής.
Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να συνιστάται να πραγματοποιείτε ένα τεστ αντοχής σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς είναι πραγματικά χρήσιμο για έναν γιατρό στον προσδιορισμό της πρόγνωσής της υγείας σας καθώς και στον εντοπισμό τυχόν πιθανών μελλοντικών επιπλοκών. Αυτή η εξέταση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση της στεφανιαίας νόσου και για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των θεραπειών σε αυτήν την ασθένεια. Το stress test θα αποκαλύψει επίσης εάν ένας ασθενής είναι επιρρεπής σε δυνητικά θανατηφόρες ιατρικές καταστάσεις, όπως καρδιακές προσβολές. Το StressEcho, αποτελεί μια απο τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές υπερήχων που δίνουν έγκυρη, άμεση και αποτελεσματική διάγνωση ως προς την άρτια λειτουργία της καρδιάς ενός ατόμου.

Τέλος, ένα τεστ αντοχής θα σας βοηθήσει επίσης να προσδιορίσετε τον τύπο άσκησης που είναι πιο κατάλληλος για εσάς, με βάση την ένταση της άσκησης που μπορεί να αντέξει το σώμα σας, και επίσης θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το μέγιστο επίπεδο άσκησης στο οποίο πρέπει να πιέσετε τον εαυτό σας.
Άρθρο από Πού και Πώς διενεργείται η εξέταση Στρες Έκο — stressecho.gr

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ηλεία: Δεύτερος θάνατος από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο – Κρούσμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Κώστας Παππάς

Πως η ορθοπαιδική ιατρική εξελίσσεται στην Χαλκίδα και που μπορεί κάποιος να κάνει αρθροπλαστική ισχίου

Κώστας Παππάς

Ρεκόρ με 8.613 νέα κρούσματα – 46 θάνατοι και 486 διασωληνωμένοι – Πόσα στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..