Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας ενω όπως αποκαλύφθηκε γιατροί σκέφτηκαν να τοποθετήσουν κάμερες στα δωμάτια των κοριτσιών. Την ίδια ώρα έρχονται στο φως αποκαλύψεις για τον θάνατο της μικρής Μαλένας.
Από την ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής την οποία υπογράφει η κυρία Χριστίνα Τσάκωνα η οποία εξέτασε την άτυχη Μαλένα στις 16 Απριλίου 2019 προκύπτει ότι το μικρό κορίτσι έφερε δυο μικροεκδορές στη ρινική χώρα (!), ότι το στομάχι της ήταν κενό (σ.σ. εδώ υπάρχει αντίφαση με αυτά που κατέθεσε η μητέρα ότι την ταϊσε κοτόπουλο σουβλάκι λίγες ώρες πριν καταλήξει) ενώ από τις ιστολογικές εξετάσεις παρατηρήθηκε “εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων” καθώς και έντονο “πνευμονικό οίδημα, πνευμονική συμφόρηση”. Ως αιτία θανάτου καταγράφεται η “ηπατική ανεπάρκεια”.
Δείτε την Ιατροδικαστική έκθεση:
Ιατροδικαστικές και εισαγγελικές “πηγές” με τις οποίες συνομίλησε το eReportaz χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη έκθεση ως άστοχη. Όπως λένε χαρακτηριστικά η Μαλένα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της δεν παρουσίζε εικόνα ηπατικής ανεπάρκειας. Προσθέτουν δε το ερώτημα μήπως η ηπατική ανεπάρκεια δεν ήταν χρόνια αλλά οξεία που σημαίνει ότι το μικρό κορίτσι έπαθε βαριά βλάβη χάρη σε σκαυάσματα τα οποία της χορηγήθηκαν από την φλέβα ή το στόμα τις κρίσιμες ώρες;
Ενα επίσης μεγάλο θέμα έχει να κάνει με τις τοξικολογικές εξετάσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν οι οποίες απότι φαίνεται δεν αναζήτησαν όλες τις ουσίες καθώς εκείνη τη στιγμή δεν πήγε κανενός το μυαλό στο ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής ενέργειας.
Από την εργαστηριακή έκθεση προκύπτει ότι στον οργανισμό της Μαλένας αναζητήθηκαν:
α) Οργανικά φάρμακα,
β) ναρκωτικές ουσίες,
γ) οινόπνευμα,
δ) μονοξείδιο του άνθρακα και
ε) πτητικά δηλητήρια.
Το αποτέλεσμα ήταν να βγουν όλα αρνητικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εξωγενής παράγοντας δεν χορήγησε κάποια ουσία εξωγενώς με αποτέλεσμα ουσιαστικά να θανατώσει το μικρό κορίτσι. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τις ίδιες “πηγές” θα μπορούσε να εξακριβωθεί μόνο εάν γινόταν ένας εκτεταμένος τοξικολογικός έλεγχος. Γι αυτό το λόγο, επισημαίνουν, πρέπει να γίνει επανεξέταση στο δείγμα της Μαλένας για να διαπιστωθεί εάν πράγματι υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια, εάν είναι οξεία ή χρόνια ή έχει γίνει λάθος και “χάθηκε” η σωστή διάγνωση.
“Υγιής”
Το πλέον συγκλονιστικό της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι ότι βάσει των επίσημων εγγράφων του ίδιου του Νοσοκομείου το μικρό κορίτσι από την Πάτρα ήταν απολύτως υγιές λίγες ώρες προτού εκπνεύσει. Από το ενημερωτικό σημείωμα νοσηλείας του “Παίδων” προκύπτει ότι “καθόλη τη διάρκεια της σύντομης νοσηλείας στην κλινική μας, η ασθενής ήταν σε πολύ καλή γενική κατάσταση χωρίς συνωδά συμπτώματα…”.
Το ίδιο προκύπτει και από τις συνεχείς αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη η Μαλένα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της. Από τα έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεσή μας προκύπτει ότι εξετάστηκε στις 2/4. στις 5/4, στις 6/4, στις 7/4, στις 8/4, στις 10/4 και στις 12/4 με όλους τους δείκτες και κυρίως εκείνους που δείχνουν βλάβη στο συκώτι να είναι φυσιολογικοί.
Το ίδιο προκύπτει και από το “ημερολόγιο” του νοσοκομείου στο οποίο καταγραφόταν καθημερινά η κλινική της εικόνα! Στις 11 Απριλίου σημειώνεται ότι η κατάστασή της είναι άριστη, στις 12 Απριλίου ότι συνεχίζει χημειοθεραπεία ενώ έχει καλή κλινική κατάσταση και στις 13 Απριλίου ότι συνεχίζει “έφοδο χωρίς πρόβλημα”.
Το ερώτημα πλέον που απασχολεί την εισαγγελία και το Ανθρωποκτονιών είναι τι προκάλεσε τον αιφνίδιο θάνατο του μικρού κοριτσιού από την Πάτρα που κατέληξε δίπλα στην μητέρα-συνοδό της; Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς κατέθεσαν μήνυση σε κατά παντώς υπευθύνου, φωτογραφίζοντας τους ιατρούς, η οποία κατέληξε στο αρχείο με εισαγγελική διάταξη. Την ίδια στιγμή οι Αρχές εστιάζουν και στο ενδεχόμενο ύπαρξης “αόρατων” ουσιών οι οποίες ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαν να ανιχνευθούν από τις “τυπικές τοξικολογικές” εξετάσεις που έγιναν τότε…