• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για τις ζημιές σε σχολεία κατά τη διάρκεια των καταλήψεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για τις ζημιές σε σχολεία κατά τη διάρκεια των καταλήψεων

Οφείλουμε να το ξεκαθαρίσουμε εξαρχής. Καμία, απολύτως, έκπληξη δε μας προκάλεσε το έγγραφο που απέστειλε ο Δήμαρχος Αρταίων προς τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Αρταίων, αναφορικά με τις ζημιές που έγιναν σε κάποια σχολεία κατά τη διάρκεια των καταλήψεων. Στο έγγραφο αυτό επιρρίπτει στην ουσία ευθύνες στους διευθυντές και τους ζητάει – με περισσή αλαζονεία – να του απαντήσουν ποιες ενέργειες έκαναν αφενός για να αποτρέψουν τις φθορές στα υπό κατάληψη σχολεία και αφετέρου για τον εντοπισμό των ατόμων που τις διέπραξαν.
Μήπως, άραγε, ο Δήμαρχος Αρταίων δε γνωρίζει ότι μετά το πέρας της λειτουργίας των σχολείων αποκλειστικός υπεύθυνος για την ασφάλεια στους χώρους του σχολείου είναι ο Δήμος; Μήπως αγνοεί το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των σχολείων; Να του το υπενθυμίσουμε εν τάχει: Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ν. 3463/2006 η αρμοδιότητα συντήρησης, καθαριότητας και φύλαξης των σχολικών κτιρίων ανήκει στους Δήμους. Επιπλέον, με τον ν. 4610/2019, ένα δημόσιο σχολείο δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί σύστημα βιντεοεπιτήρησης κατά τις ώρες που αυτό λειτουργεί, ενώ κατά τις ώρες μη λειτουργίας της σχολικής μονάδας αρμόδιος για την προστασία του χώρου είναι,αποκλειστικά, ο Δήμος.
Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, αν είναι θέμα άγνοιας ή ανικανότητας ή έπαρσης, η αποποίηση των ευθυνών της Δημοτικής αρχής και η προσπάθεια μετακύλισής τους στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και την εκπαιδευτική κοινότητα. Ή μπορεί να είναι και όλα αυτά μαζί…
Έστω και τώρα, κύριοι της Δημοτικής αρχής, ας αναλάβετε τις ευθύνες και ας βγείτε, επιτέλους, από την εικονική ψευδαίσθηση των κοινωνικών δικτύων. Σας καλούμε να ακούσετε τις – από καιρού- εκκλήσεις των Διευθυντών των σχολείων και της εκπαιδευτικής κοινότητας, να αφουγκραστείτε την αγωνία των γονιών και να σταθείτε δίπλα στους μαθητές και όχι απέναντί τους.
Προτείνουμε, άμεσα, να προχωρήσετε στις κατάλληλες ενέργειες για την τοποθέτηση σχολικών φυλάκων τις απογευματινές και βραδινές ώρες στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αρταίων, προκειμένου τα σχολεία να είναι ασφαλή.
Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αστυνομικοί για να ασχολούνται με την ασφάλεια του σχολείου, είναι παιδαγωγοί και ο ρόλος τους είναι πολυδιάστατος και διάφορος με αυτόν που θέλετε να αναλάβουν, προκειμένου να αποποιηθείτε των ευθυνών σας.
Αντί, λοιπόν, «να πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα» και να κατηγορείτε, συνεχώς, κάποιους άλλους για να κρύψετε την προκλητική σας ανεπάρκεια, κάντε αυτό για το οποίο σας ψήφισαν οι δημότες και δώστε, επιτέλους, λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο. Ξέρουμε, βέβαια, ότι ζητάμε πολλά από «λίγους». Γι’ αυτό να έχετε κατά νου ότι «η εξέδρα ξύπνησε και βράζει και η κλεψύδρα αδειάζει…».

Θεματική Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΡΤΑΣ

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ο Συνδυασμός «Αρτινών Συνεργασία» θα απέχει από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο – Καταγγέλλει αντιθεσμική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής

Κώστας Παππάς

Ερώτηση Ο. Γεροβασίλη: Ανάγκη κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Δήμων της Άρτας

Κώστας Παππάς

Όλγα Γεροβασίλη: Προμελετημένο έγκλημα η αποψίλωση της Σχολής Γεωπονίας στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..