• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κορονοϊός: Ξεκινάει την Τετάρτη (10/11) η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών – Οι περιοχές που θα ισχύσει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Ξεκινάει την Τετάρτη (10/11) η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών – Οι περιοχές που θα ισχύσει

Η ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία πολλών περιοχών όλης της επικράτειας, οδηγεί στην επιλογή της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών
Σε εφαρμογή τίθεται από την Τετάρτη (10/11) η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, λόγω του μεγάλου βάρους που έχει δεχτεί το ΕΣΥ από την τρομακτική έξαρση που βρίσκεται η πανδημία του κορονοϊού.
Την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.
Το μέτρο θα ισχύσει αρχικά, στην βόρεια Ελλάδα, έπειτα στη Θεσσαλία και σε περιοχές όπου η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι επιβαρυμένη. Η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών κρίνεται αναγκαία, καθώς υπάρχουν και γιατροί που είναι σε αναστολή και δεν δύναται να επιστρέψουν στη δουλειά τους.
Όπως είπε και ο πρωθυπουργός σήμερα στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, «εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό και ο υπουργός υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση από εμένα να κινηθεί νωρίτερα παρά αργότερα». Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε για ακόμα μία φορά το lockdown ως λύση.
Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη το ΑΧΕΠΑ ξεκινάει την εφημερία με 3 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και γεμάτα κρεβάτια. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 20 εισαγωγές, ενώ το προσωπικό ανησυχεί για το πώς θα κυλήσει το βράδυ.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Νέα Αριστερά : «Σε κάποιους ανθρώπους όπως τον Δημήτρη Πεσλή είναι δύσκολο να πεις αντίο»

Κώστας Παππάς

Τέλος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καταργείται η μάσκα από 1η Ιουνίου

Κώστας Παππάς

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Χριστοδούλου στην εκπομπή “Απόψεις”

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..