• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • “Μας έχουν πνίξει τα χρέη” – Η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών στην Άρτα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

“Μας έχουν πνίξει τα χρέη” – Η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών στην Άρτα

Η μηχανοκίνητη διαμαρτυρία των αγροτών στην Άρτα ξεκίνησε από τη Γέφυρα το πρωί της Παρασκευής και μέσω της Περιφερειακής οδού και του πεζόδρομου της Σκουφά κατέληξε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την δυσμενή θέση στην οποία έχουν περιέλθει και ζητούν την λήψη άμεσων μέτρων ενόψει και της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Αντιπροσωπεία των αγροτών είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά ο οποίος όπως τόνισε η Περιφέρεια Ηπείρου κατανοεί τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και υιοθετεί το διεκδικητικό τους πλαίσιο στο σύνολό του. Πρόσθεσε δε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο όπου έχουν προωθηθεί τα αιτήματά τους και πιστεύει ότι θα υπάρξει ανταπόκριση. «Διαφαίνεται ότι θα σας δοθεί αποζημίωση» τόνισε ο κ. Ψαθάς ο οποίος νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με τον δ/ντη του Υπουργού αναφέροντας ότι αναμένει στο γραφείο του αντιπροσωπεία των αγροτών με τους οποίους θα μπορούσε να έχει συνομιλία, κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΑΣΝΑ Βαγγέλης Μπέτσας αναφέρθηκε στα προβλήματα με την εσπεριδοκαλλιέργεια κυρίως όπου πάνω από το 80% της παραγωγής έχει καταστραφεί και όσοι πούλησαν, πούλησαν σε εξευτελιστικές τιμές. Μίλησε για τις εισαγωγές εσπεριδοειδών και κρέατος ενώ στην ελαιοκαλλιέργεια οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και στην κτηνοτροφία ο καταρροϊκός πυρετός έχει αποδεκατίσει τα κοπάδια. «Μας έχουν πνίξει τα χρέη» υπογράμμισε ο κ. Μπέτσας ζητώντας αποζημιώσεις για να προλάβουν οι αγρότες τη νέα καλλιεργητική περίοδο και άμεσα μέτρα για να στηριχτεί η τοπική οικονομία που βασίζεται στα επαγγέλματα του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του αλιέα.
Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν το Εργατικό Κέντρο Άρτας, ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας, ο Σύλλογος Εστίασης Άρτας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και ο Δ. Αρταίων εκπροσωπούμενος από τους Αντιδημάρχους Παντελή Κωλέτσο και Δημήτρη Σφήκα.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Πλήρης προστασία για τη Φέτα και άλλες 20 Γεωγραφικές Ενδείξεις της χώρας μας

Κώστας Παππάς

Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας

Κώστας Παππάς

Και στην Ήπειρο το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..