• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Επικοινωνία Βασίλη Ψαθά με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Βασίλη Ψαθά με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο

Κατόπιν της επιστολής του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την προφορική ενημέρωση του κ. Σπήλιου Λιβανού, την τεκμηριωμένη ενημέρωση προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη από τον κ. Περιφερειάρχη και την ενημέρωση του Δ/ντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού από τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, ο κ. Βασίλης Ψαθάς είχε σήμερα, για 4η συνεχόμενη φορά την τελευταία βδομάδα, τηλεφωνική επικοινωνία και συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Κατέρη και του κ. Κώστα Τσόγκα, Γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας εξέθεσε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ τις παρακάτω απόψεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της Άρτας:
α). Ο ΕΛΓΑ να μην προχωρήσει σε δειγματοληπτικούς ελέγχους (10%).
β). Για την ζημιά που έχει προκληθεί στους παραγωγούς μανταρινιών (λόγω των καιρικών συνθηκών και της μειωμένης τιμής), να δοθεί αποζημίωση ανά στρέμμα μέσω των δηλώσεων του ΟΣΔΕ.
γ). Για την ζημιά που έχει προκληθεί στους παραγωγούς πορτοκαλιών (λόγω των βροχοπτώσεων και του παγετού), να δοθεί αποζημίωση ανά κιλό μέσω ΕΛΓΑ.
Τονίζεται ότι οι προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη ήταν κοινές με τις απόψεις του κ. Τσόγκα.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Είναι επίσημο: Καταργείται η αλλαγή της ώρας μετά το 2021

Κώστας Παππάς

Ξεκίνησε η εκτίμηση των ζημιών στον κάμπο της Άρτας – Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο

Κώστας Παππάς

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..