• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Καχριμάνης: «Αλήτες – θα κατέβω κάτω να γίνει μακελειό» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου – Αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Καχριμάνης: «Αλήτες – θα κατέβω κάτω να γίνει μακελειό» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου – Αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
Πρωτοφανής εκτροπή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου
14-3-2026
Στη συνεδρίαση λογοδοσίας της 12ης Μαρτίου 2026 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου προέκυψε σοβαρό ζήτημα λειτουργίας, καθώς η Πρόεδρος, με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη, αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για να τοποθετηθούν. Η στάση αυτή οδήγησε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην αποχώρηση από τη συνεδρίαση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.
Κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των παρατάξεων εκδηλώθηκε μια πρωτοφανής λεκτική επίθεση από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος από μικροφώνου προχώρησε σε βαρείς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προς την αντιπολίτευση, χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «αλήτες» και φτάνοντας στο σημείο να εκστομίσει απειλητικές φράσεις όπως «θα κατέβω κάτω να γίνει μακελειό».
Τέτοιες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση σε ένα θεσμικό όργανο όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο και προσβάλλουν ευθέως τον ίδιο τον θεσμό της αυτοδιοίκησης αλλά και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους. Συνιστούν μια απαράδεκτη και επικίνδυνη εκτροπή από κάθε έννοια θεσμικής συμπεριφοράς και πολιτικού πολιτισμού.
Αναρωτιόμαστε πραγματικά: πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει το επίπεδο του δημόσιου λόγου στο Περιφερειακό Συμβούλιο;
Οι πολίτες της Ηπείρου αξίζουν ένα Περιφερειακό Συμβούλιο με ουσιαστικό διάλογο, σεβασμό και γόνιμη συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής, όχι απειλές, χαρακτηρισμούς και θεσμικές εκτροπές, όχι απαξίωση των περιφερειακών συμβούλων και των θεμάτων που τίθενται προς συζήτηση, ούτε κατάχρηση του χρόνου από τον Περιφερειάρχη στις απαντήσεις, που συχνά οδηγεί σε χαοτική λειτουργία των συνεδριάσεων.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου οφείλει άμεσα να ανακαλέσει τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Η σιωπή ή η προσπάθεια υποβάθμισης ενός τόσο σοβαρού περιστατικού θα συνιστά συνειδητή επιλογή απαξίωση του ίδιου του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον θεσμικό διάλογο, τη δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και το δικαίωμα των πολιτών της Ηπείρου να ενημερώνονται και να βλέπουν τα προβλήματα του τόπου τους να συζητούνται με σοβαρότητα και σεβασμό.
Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν φιμώνεται και δεν απειλείται.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Πρώην CEO της Goodyear Dunlop Hellas και πατέρας δυο παιδιών ο 52χρονος που πέθανε από κοροναϊό στο Αττικόν

Κώστας Παππάς

Το Σαρλ Ντε Γκωλ με αόρατα πλοία και υποβρύχια στην Ανατολική Μεσόγειο

Κώστας Παππάς

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ – Πάνω από 8.000 αναμένονται τα κρούσματα σήμερα

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..