• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Έλεγχοι για παράνομη αλιεία στον Αμβρακικό – Εντοπισμός ταχύπλου σκάφους και κατάσχεση αλιευμάτων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έλεγχοι για παράνομη αλιεία στον Αμβρακικό – Εντοπισμός ταχύπλου σκάφους και κατάσχεση αλιευμάτων

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό κόλπο, το νέο περιπολικό σκάφος του Α’ Λιμενικού Τμήματος Αμφιλοχίας (Λιμεναρχείο Πρέβεζας) πραγματοποιεί τακτικές και έκτακτες περιπολίες στην περιοχή.

Το πρωί της Κυριακής 18 Μαΐου, στη θαλάσσια περιοχή Βλυχά Αμφιλοχίας, οι λιμενικοί του σκάφους ΠΛΣ 1100 εντόπισαν ταχύπλοο σκάφος να κινείται χωρίς ασφάλεια. Κατά τον έλεγχο, βρήκαν έναν ημεδαπό ερασιτέχνη ψαρά να έχει προβεί σε παράνομη υποβρύχια αλιεία οστράκων, συγκεκριμένα μυδιών.

Οι λιμενικές αρχές προχώρησαν στην επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Οι εντατικοί έλεγχοι και οι άμεσες ενέργειες του Λιμενικού δείχνουν τη συνεχή δέσμευση των αρχών για την προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος του Αμβρακικού κόλπου.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας σε Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων

Κώστας Παππάς

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

Κώστας Παππάς

Τέθηκε σε πλήρη λειτουργία ο αναλυτής δειγμάτων για τον κορωνοϊό στο ΠΓΝ Ιωαννίνων

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..