ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Σύλλογος Γυναικών Άρτας της ΟΓΕ

Ο Σύλλογος Γυναικών Άρτας της ΟΓΕ καταγγέλλει το γεγονός ότι υπονομεύεται το δικαίωμα σε επιπλέον παροχές των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Το τελευταίο διάστημα, φτάνουν συνεχώς στα αφτιά μας περιστατικά όπου Διευθυντές Σχολικών Μονάδων καθώς και άλλοι υπεύθυνοι, σαμποτάρουν την έγκριση παροχών σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Πετσοκόβεται και διαμοιράζεται σε δύο και τρία παιδιά η Παράλληλη Στήριξη και εξαφανίζονται τα Τμήματα Ένταξης. Δεν έχουν τέλος οι «καταγγελίες» από γονείς, ότι δεν τους εγκρίνουν την εξατομικευμένη Παράλληλη Στήριξη ή ακόμη και ότι Διευθυντές Σχολείων, ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις της Κυβέρνησης, σαμποτάρουν τη δημιουργία Τμημάτων Ένταξης στο Σχολείο.
Χαρακτηριστικά, σε μητέρα νηπίου με Αυτισμό ανακοίνωσαν ότι προτείνουν Τμήμα Ένταξης Νηπιαγωγείου που βρίσκεται 25χλμ μακριά από το σπίτι και ότι η Περιφέρεια θα καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς με ταξί για 13χλμ. Όταν εκείνη εξέφρασε την ανησυχία της να μετακινείται ένα νήπιο χωρίς συνοδό, για τόσο μεγάλη διαδρομή, πήρε την απάντηση ότι «όλοι οι γιατροί τα φουσκώνουν» και ότι «αν θέλει η παιδοψυχίατρος τόσο πολύ να βοηθήσει το παιδί, ας πληρώσει εκείνη για Παράλληλη Στήριξη».
Οι γονείς ακούν δικαιολογίες όπως«μπορεί να στοχοποιηθεί το παιδί με την Παράλληλη Στήριξη και να καταλήξει θύμα εκφοβισμού», ότι αν δεν δεχθούν το Τμήμα Ένταξης σε άλλο Σχολείο, θα είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι που θα επιβαρυνθεί ο εκπαιδευτικός με άλλα 19 παιδιά και ένα παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Διευθυντές Σχολικών Μονάδων βάζουν τους γονείς να υπογράψουν με Υπεύθυνες Δηλώσεις ότι αρνούνται το δικαίωμα του παιδιού να παρακολουθεί Τμήμα Ένταξης, εναλλακτικά θα αλλάξει Σχολείο για να φοιτήσει στο μοναδικό του Νομού με Τμήμα Ένταξης.

Σήμερα, τον 21ο αιώνα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις το σχολείο των παιδιών μας να καλύπτει τις ανάγκες τους για ολοκληρωμένη μόρφωση, να παρέχει σε όλα τα παιδιά ολόπλευρη επιστημονική γνώση, να συμβάλει στην σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Δεν ανεχόμαστε η μόρφωση των παιδιών μας να μην αποτελεί δικαίωμα με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, αλλά να μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση για κάθε οικογένεια που είναι υποχρεωμένη να την χρυσοπληρώνει.
Απαιτούμε:
• Να καλυφθούν άμεσα ΟΛΑ τα κενά εκπαιδευτικών με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.
• ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ. Αραίωση των μαθητών στις αίθουσες -15 μαθητές ανά τάξη. Καμία τάξη σε κοντέινερ.
• Κάλυψη όλων των αναγκών για Παράλληλη Στήριξη.
• Πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
• Εξασφάλιση της δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο με κρατική ευθύνη.
• Καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονέων για τη λειτουργία των σχολείων.
• Προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού (νοσηλευτές, σχολικοί ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κλπ.). Προσλήψεις σχολιάτρων με ενίσχυση των Μονάδων ΠΦΥ και διασύνδεσή τους με τα σχολεία. Προσλήψεις μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού (φύλακες, τραπεζοκόμοι, επιστάτες κλπ.) με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλα τα σχολεία.
• Δωρεάν, επαρκή και υγιεινή σίτιση για όλα τα παιδιά, στα σχολεία όλων των βαθμίδων με κρατική ευθύνη.
• Γενναία κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων.
• Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Άμεσος, ουσιαστικός και ενδελεχής προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτιρίων.
• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία.
Η ατομική και συλλογική μας ευθύνη απέναντι στα παιδιά, μας υπαγορεύει να μη συμβιβαστούμε με αυτή τη βαρβαρότητα, αλλά μαζί να παλέψουμε για το σχολείο που έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Συγκλονίζει ο πατέρας του 16χρονου «τον έφτασα 16 χρόνων για να τον χάσω;»

Κώστας Παππάς

Πύργος: Μαρτυρικός θάνατος 60χρονης – Τράβηξε κατά λάθος τα καλώδια της αιμοκάθαρσης

Κώστας Παππάς

Φωτιά σε τουριστικό λεωφορείο στην Κέρκυρα – Δεύτερο περιστατικό μέσα σε 24 ώρες

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..