• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Άρτα: Πανυγειονομική απεργία ΟΕΝΓΕ – ΠΟΕΔΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 Οκτώβρη
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Άρτα: Πανυγειονομική απεργία ΟΕΝΓΕ – ΠΟΕΔΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 Οκτώβρη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ Γ. Ν. ΑΡΤΑΣ 10:00ΠΜ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 7:00 ΜΜ
Ως εδώ ! Να σταματήσουμε να θυσιάζουμε τις ανάγκες μας για να πλουτίζουν οι λίγοι !
Να διεκδικήσουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ανθρώπινα ωράρια, μέτρα προστασίας της υγείας μας,
δωρεάν υγεία για όλους.
Συνάδελφοι μετά την οικονομική κρίση και 10 χρόνια μνημονίων, την ανάκαμψη και ανάπτυξη που ακολούθησε, από την οποία εμείς οι εργαζόμενοι δεν πήραμε τίποτα, παρακολουθούμε τα μνημόνια να μην έχουν τέλος! «Ταμείο Ανάκαμψης», «Δημοσιονομικά Σύμφωνα Σταθερότητας», «Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα», «Μετατροπή της οικονομίας σε πολεμική». Νέες θυσίες για τα ματωμένα πλεονάσματα για να πληρωθούν παλιά και νέα χρέη, εκτόξευση των πολεμικών δαπανών, άφθονο χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους για τις επενδύσεις τους.
Τα νοσοκομεία μετασχηματίζονται σε επιχειρήσεις και το κράτος αποσύρεται από την ευθύνη του να τα χρηματοδοτεί. Αδυσώπητος ανταγωνισμός στην ενιαία αγορά υγείας κρατικού και ιδιωτικού τομέα, αξιολογήσεις κι όποιος αντέξει… Σταδιακή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στα νοσοκομεία με στόχο το τραγικό ποσοστό του 20% από το 60% που είναι σήμερα και οικονομικός τους στραγγαλισμός με τη γενικευμένη εφαρμογή των DRGs. Η λεηλασία στις τσέπες των ασθενών – πελατών θα απογειωθεί μιας και τα νοσοκομεία θα πρέπει να εξασφαλίζουν ιδία έσοδα για να λειτουργήσουν. Από τα έσοδα θα εξαρτάται η στελέχωση τους σε προσωπικό, ενώ Θα εκτοξευτούν οι κάθε λογής ελαστικές σχέσεις εργασίας. Φθηνό ευέλικτο, πειθήνιο και αναλώσιμο προσωπικό και «εκπαίδευση» να αντέχουμε σε μεγάλες και αφόρητες πιέσεις.
Για να έχουν έσοδα τα νοσοκομεία – επιχειρήσεις επεκτείνουν τα απογευματινά ιατρεία, προωθούν τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, με το «καρότο και το μαστίγιο», ενώ τα επιδοτούν από το «Ταμείο Ανάκαμψης» για να εμπεδωθεί στη συνείδηση των ασθενών ότι πρέπει να πληρώνουν επιπλέον χρήματα για να χειρουργηθούν κατά προτεραιότητα για να μην πεθάνουν. Την ίδια στιγμή αρνούνται να στελεχώσουν τα χειρουργεία με μόνιμο προσωπικό για να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες και να δουλεύουν οι υγειονομικοί με ανθρώπινες συνθήκες και όχι κάτω από διαρκή πίεση όπως συμβαίνει και στο νοσοκομείο μας.
Συνάδελφοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με ένα εχθρικό κράτος και μια κυβέρνηση που δεν υπηρετεί τις ανάγκες μας, αντιμετωπίζει την υγεία ως «κόστος» και έχει άλλες προτεραιότητες !
Δεν αποτελεί προτεραιότητά τους να στελεχώσουν τις δομές υγείας της περιοχής μας με προσωπικό και εξοπλισμό για να επιτελέσουν το ρόλο τους στην πρωτοβάθμια υγεία και πρόληψη και να αποσυμφορηθούν τα επείγοντα του νοσοκομείου, ενώ κλινικές έχουν φτάσει στο σημείο από τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού να μην μπορούν να βγάλουν ασφαλές εβδομαδιαίο πρόγραμμα.. Το «Ταμείο Ανάκαμψης» τους, ΔΕΝ χρηματοδοτεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού! Παράλληλα οι ελλείψεις στο νοσοκομείο μεγαλώνουν καθώς προσωπικό συνταξιοδοτείται και παραιτείται…

Γι’ αυτό βλέπουμε:
•Στο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο οι υπάλληλοι να δουλεύουν υπερωριακά και τη θερινή περίοδο με ένα ρεπό την εβδομάδα θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους με την αυξημένη έκθεση σε ακτινοβολία.
•Τους γιατρούς να έχουν σακατευτεί από τις πολλές εφημερίες για να καλύψουν τα τμήματα και τις κλινικές, ενώ το νοσοκομείο έχει ελάχιστους ειδικευομένους γιατρούς με αποτέλεσμα ακόμη και διευθυντές με πολλά χρόνια δουλειάς στην πλάτη τους να εφημερεύουν μόνοι τους σε όλο το νοσοκομείο.
• Τα ακατάστατα, απάνθρωπα και παράνομα ωράρια (απόγευμα -πρωί-νύχτα), τις οφειλόμενες άδειες και τα ρεπό να αυξάνουν από τη δραματική υποστελέχωση τμημάτων και των κλινικών, τις μονοβάρδιες , το bυrnοut που βιώνουν υγειονομικοί ακόμη και νέοι εργαζόμενοι με λίγα χρόνια δουλειάς.
• Προβλήματα υγείας στους εργαζόμενους ενώ επαγγελματικά νοσήματα να μην καταγράφονται αφού δεν υπάρχει γιατρός εργασίας και τεχνικός ασφαλείας στο νοσοκομείο για να προβεί σε εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου από τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Εργαζόμενοι που αναγκάζονται να κάνουν δύο και τρεις δουλειές για βγάλουν το μήνα αφού η ακρίβεια, η φοροληστεία, οι καθηλωμένοι μισθοί, η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας εξανεμίζουν το οικογενειακό εισόδημα.
Συνάδελφοι, μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για προσλήψεις, για αυξήσεις στους μισθούς, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για δωρεάν υγεία για όλο το λαό και δωρεάν εκπαίδευση για τα παιδιά μας…..
Λ Ε Ν Ε Τ Ε Ρ Α Τ Ω Δ Η Ψ Ε Μ Μ Α Τ Α ! ! !
Διότι υπάρχουν χρήματα για την στήριξη των πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, και του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ όπου δίνουμε 7 δις ετησίως. Για την αποστολή Φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα που κοστίζει 500.000 € τη μέρα. Για τους «πατριώτες» πετρελαιάδες εφοπλιστές όπως η Μotor Oil που έκλεισε συμφωνία 5,5 δις για τον ανεφοδιασμό της πολεμικής μηχανής που μακελεύει τους λαούς.
Για τους ενεργειακούς ομίλους που μας έχουν ξεζουμίσει και μετρούν κέρδη 770 εκατ. € το πρώτο εξάμηνο του 2024. Για τις 121 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο που μόνο το πρώτο εξάμηνο φέτος είχαν κέρδη 5,87 δις, αύξηση 20% σε σχέση με πέρσι.
Για τα ματωμένα υπέρ πλεονάσματα που έφτασαν τα 7,5 δις στο 8μηνο για να δίνουν ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από την φοροληστεία μας.
Συνάδελφοι, σας καλούμε να δείτε τη μεγάλη εικόνα, να φύγει το μυαλό σας από τα στενά όρια του τμήματός σας και να δείτε συνολικά τη ζωή που μας ετοιμάζουν. Ό,τι έχουμε κατακτήσει ακόμη και το παραμικρό, ό,τι έχουμε καθυστερήσει ως αντιλαϊκό μέτρο, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας. Οι αγώνες αυτοί όμως πρέπει να μαζικοποιηθούν, πρέπει να δυναμώσουν, διότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας…Η γενικευμένη αγανάκτηση και οργή πρέπει να γίνει συλλογική διεκδίκηση και δράση.

Όλες και όλοι στην πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου
και στη συγκέντρωση στις 10:00 στην πύλη του Γ. Ν. ΑΡΤΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

“Οι κοινωνικές και οικονομικές επιδράσεις των έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ στο πλαίσιο της πολιτικής Συνοχής, στις ζωές των πολιτών”

Κώστας Παππάς

Από σήμερα οι εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς του Δήμου Αρταίων.

Κώστας Παππάς

Γιάννενα: 19χρονος φοιτητής αυτοπυροβολήθηκε, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..