• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Γιατί οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ επηρεάζουν την πορεία της χώρας μας…
ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ επηρεάζουν την πορεία της χώρας μας…

Του Θεόδωρου Γόγαλη*

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις 6 Οκτωβρίου (και φυσικά ο 2ος γύρος που θα γίνει μια εβδομάδα αργότερα) αποτελούν ένα γεγονός σταθμό στο πολιτικό “γίγνεσθαι” της χώρας μας για το 2024. Πρόκειται για μια διαδικασία, ο/η νικητής/τρια της οποίας θα κληθεί άμεσα να σηκώσει στις πλάτες του ένα τεράστιο βάρος. Γιατί ακριβώς τεράστιο είναι και το διακύβευμα αυτών των εκλογών.
Όπως φάνηκε από το debate και τις περιοδείες των υποψηφίων προέδρων, όπου προτάθηκε – και ορθώς – η ενότητα του κόμματος, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χρωματισμό του καθενός ή την πολιτική του/της αχρωματοψία, οι εκλογές της 6ης Οκτωβρίου αποτελούν ένα σημείο καμπής για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, καθώς ο/η νικητής/τρια που θα προκύψει, θα είναι ουσιαστικά η αξιωματική αντιπολίτευση, στη θέση της φυλλορροούσης αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η διαρκώς ανοδική δημοσκοπική τάση που καταγράφει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει τον αντίστοιχο κοινωνικό αντίκτυπο. Είναι κοινή η παραδοχή πως μόνο το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη στιγμή, είναι ικανό να φρενάρει και στη συνέχεια να σταματήσει τον πολιτικό και οικονομικό κατήφορο στον οποίο έχει οδηγήσει τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι συμπολίτες του ευρύτερου δημοκρατικού τόξου πρέπει να δουν πολύ σοβαρά την 6η και την 13η Οκτωβρίου 2024. Τις δύο, δηλαδή, Κυριακές που οι κάλπες θα πρέπει να είναι ασφυκτικά γεμάτες από ψήφους.
Δεν θα κάνουμε εδώ αναφορά στο ποιός ή ποιά πρέπει ή θέλουμε να βγει νικητής/τρια των εκλογών. Δίνω ιδιαίτερη σημασία στο βάρος που θα πρέπει να σηκώσει την επόμενη ημέρα ο/η νικητής/τρια των εκλογών, ακριβώς για να τονιστεί, αφενός η ανάγκη να υπάρξει αθρόα συμμετοχή στην κάλπη και αφετέρου γιατί όποιος ή όποια και αν βγει θα πρέπει να έχει τη στήριξη όλων, για να φέρει εις πέρας το πολιτικό βάρος που θα πρέπει να σηκώσει.
Φυσικά, ό, τι αφορά όλη την Ελλάδα, αφορά και την περιοχή μας. Στην Άρτα, ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει τη φωνή δύναμης και υποστήριξης που έχει ανάγκη ο κόσμος. Μια φωνή που τώρα πνίγεται στα συνεχή “καλώς καμωμένα” του κυβερνητικού μηχανισμού και στην αναζήτηση πολιτικής πυξίδας και, ίσως, πολιτικού μέλλοντος, της φυλλορροούσας αξιωματικής αντιπολίτευσης, της οποίας ο πολιτικός καιροσκοπισμός είναι στο DNA.
Στις 6 Οκτωβρίου 2024 οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης βγαίνουν μπροστά και ζητούν την ψήφο μας για να σηκώσουν ένα βάρος που μόνο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει τη δύναμη να σηκώσει. Μια δύναμη που απορρέει από τον ρόλο μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, η οποία έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος της και συνεχίζει με βλέμμα στο μέλλον, έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

*Ο Θεόδωρος Γόγαλης είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Άρτας και μέλος του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης & Μεταναστευτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής
Είναι απόφοιτος της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικής και έχει MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Τρίκαλα: Εδώ αποκεφάλισε τον πατέρα του ο 46χρονος – Δυο ημέρες δεν είχε πει λέξη

Κώστας Παππάς

Ποιμαντορική Εγκύκλιος Πάσχα 2023

Κώστας Παππάς

Έναρξη Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..