• Home
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • Συνέδριο για τις Εγκαταλελειμμένες Γαίες των Ορεινών Περιοχών και τον Περιβαλλοντικό Στρατηγικό Σχεδιασμό
ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνέδριο για τις Εγκαταλελειμμένες Γαίες των Ορεινών Περιοχών και τον Περιβαλλοντικό Στρατηγικό Σχεδιασμό

 

Το Δίκτυο ΠΙΝΔΟΣ, σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο, διοργανώνει συνέδριο στο Βουργαρέλι του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, με θέμα: «Εγκαταλελειμμένες γαίες της Πίνδου: Διατήρηση ή επανάκτηση; Η συμβολή της ολοκληρωμένης διαχείρισης τους στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό των ορεινών περιοχών».

Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στην εγκατάλειψη των ορεινών γαιών, ένα φαινόμενο που συνδέεται με την αστυφιλία και τη μετανάστευση, ιδιαίτερα από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Οι συνέπειες αυτής της εγκατάλειψης έχουν περιβαλλοντική διάσταση, ενώ οι ορεινές περιοχές καλούνται πλέον να υποδεχθούν νέες χρήσεις γης και να διαδραματίσουν ρόλο στην παραγωγή τροφής.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το οποίο εντάσσεται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Φυσικό Περιβάλλον και Κλιματική Ουδετερότητα 2024» (Άξονας Προτεραιότητας 1: Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος – Κλιματική Ουδετερότητα & Λοιπές Δράσεις), θα παρουσιαστούν εθνικά και διεθνή παραδείγματα ορθής διαχείρισης των εγκαταλελειμμένων γαιών. Παράλληλα, θα συζητηθούν νέες επιστημονικές τάσεις από ερευνητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στελέχη του Πράσινου Ταμείου.

Επιπλέον, την Παρασκευή και την Κυριακή, 4 και 6 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις με επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων για τους συμμετέχοντες.

 

 

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Περσείδες: Κορυφώνεται σήμερα η βροχή από μετεωρίτες

Κώστας Παππάς

Νομοθετικές ρυθμίσεις για δασωμένους αγρούς και χορτολιβαδικές εκτάσεις

Κώστας Παππάς

Επανασύσταση και λειτουργία του ΚΕΝ Άρτας ζητούν Καχριμάνης, Ψαθάς

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..