• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • «Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και Εικονικών Κόσμων στο περίπτερο του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής στην 10ηΠανελλήνια Έκθεση Άρτας»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

«Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και Εικονικών Κόσμων στο περίπτερο του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής στην 10ηΠανελλήνια Έκθεση Άρτας»

Το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα συμμετάσχει στην 10η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση Άρτας, παρουσιάζοντας πραγματικές εφαρμογές που έχει αναπτύξει σε μια σειρά από καινοτόμα έργα που συνδυάζουν τις τεχνολογίες αιχμής,και αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη, την μηχανική όραση, την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα προκειμένου να δημιουργήσουν ολοκληρωμένα Ευφυή Συστήματα. Επιπρόσθετα, στο περίπτερο του Εργαστηρίου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν πραγματικές εφαρμογές και λύσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας και της ασφάλειας.
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες που αναπτύσσονται για τις έξυπνες πόλεις και οι οποίες έχουν δημιουργηθεί για να βελτιώσουν τις δημοτικές υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες καθώς και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Παρουσιάζονται εφαρμογές που ενσωματώνουν την τεχνολογία του metaverse (μετασύμπαν). Πρόκειται για σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις που προσφέρουν καθηλωτικές ψηφιακές εμπειρίες και που προωθούν την επικοινωνία και την απομακρυσμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες.
Μια ακόμα τεχνολογική εφαρμογή που θα παρουσιαστεί αφορά σε ένα καινοτόμο σύστημα παρακολούθησης άγριας ορνιθοπανίδας με τη χρήση drones και θερμικών καμερών, που έχει αναπτύξει το εργαστήριο, βασιζόμενο σε τεχνολογίες μηχανικής όρασης και μηχανικής μάθησης και το οποίο συμβάλλει στην έγκαιρη ανίχνευση και πρόληψη ασθενειών στα άγρια πτηνά, προστατεύοντας έτσι τη δημόσια υγεία και το οικοσύστημα.
Μεταξύ των άλλων έργων που θα παρουσιαστούν, περιλαμβάνεται ένα διεθνές πρόγραμμα σπουδών για την εμπορευματοποίηση της έρευνας, που απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές και επιχειρηματίες,
Στην έκθεση θα παρουσιαστεί επίσης ένας προηγμένος προσομοιωτής μικρών σκαφών που έχει αναπτυχθεί στο εργαστήριο, βασισμένος σε τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας, ο οποίος χρησιμοποιείται για την ναυτική εκπαίδευση κυβερνητών προσομοιώνοντας ρεαλιστικές συνθήκες ναυσιπλοΐας, με στόχο τη βελτίωση της εκπαίδευσης και της ασφάλειας στη θάλασσα.
Σημαντική είναι η δραστηριότητα του Εργαστηρίου Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής για θέματα εκπαιδευτικής τεχνολογίας. Θα παρουσιαστούν εφαρμογές που ενισχύουν την κινητικότητα στην ευρωπαϊκή εκπαίδευση μέσω μιας σύγχρονης ψηφιακής πλατφόρμας και οι οποίες ενδυναμώνουν τις ψηφιακές δεξιότητες των εκπαιδευτών, παρέχοντάς τους τα απαραίτητα εργαλεία για την εκπαίδευση του μέλλοντος. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σύγχρονες εφαρμογές κυβερνοασφάλειας που εξασφαλίζουν την ασφαλή και κρυπτογραφημένη συλλογή και ανάλυση προσωπικών δεδομένων,όπως σε περιπτώσεις παιδιών με μαθησιακά προβλήματα.
Σημαντικές εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί από εργαστήριο αφορούν στηνυποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε απομακρυσμένες περιοχές καθώς και την ανάπτυξη προηγμένων εφαρμογών περιήγησης με χρήση εικονικής πραγματικότητας σε σημαντικά μνημεία της περιοχής της Άρτας. Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία αξιοποιείται στην υπηρεσία του τουριστικού τομέα, της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων σε νέες αγορές και την ενίσχυση της προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σας καλούμε να επισκεφθείτε το περίπτερο του Εργαστηρίου μας στην 10ηΠανελλήνια Εμπορική Έκθεση Άρτας και να γνωρίσετε τις καινοτόμες λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης και Ψηφιακής Τεχνολογίας που διαμορφώνουν το μέλλον της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και της ασφάλειας.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε: 26810 50234 και contact@kic.uoi.gr.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Κορονοϊός: 1829 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 65 νεκροί και ρεκόρ με 841 διασωληνώσεις

Κώστας Παππάς

Κορονοϊός: 6.801 νέα κρούσματα σήμερα, 67 θάνατοι, 503 διασωληνωμένοι

Κώστας Παππάς

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΑΓΗ – Αποχαιρετισμός στον Βασίλη Γιολδάση

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..