• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου η γιορτή της Σαρδέλας στην Πρέβεζα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου η γιορτή της Σαρδέλας στην Πρέβεζα

 Η γιορτή της Σαρδέλας του νόστιμου ψαριού με τα πολλά οφέλη για την υγεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στο χώρο του Δημοτικού Πάρκινγκ στο λιμάνι της Πρέβεζας.
Την γιορτή διοργανώνει ο Δήμος συνεχίζοντας έναν θεσμό πέντε και πλέον δεκαετιών που αναδεικνύει τα ήθη και τα έθιμα τα οποία σχετίζονται με την ιστορία και την παράδοση της πόλης.
Οι επισκέπτες θα απολαύσουν σαρδέλα στα κάρβουνα, ντόπια κηπευτικά και άφθονο κρασί ενώ την διασκέδασή τους θα αναλάβουν το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας και παραδοσιακή ορχήστρα με γλέντι μέχρι το πρωί.
Η γιορτή της Σαρδέλας προβάλλει τον πλούτο του Αμβρακικού Κόλπου και το επάγγελμα των αλιέων οι οποίοι ανέκαθεν αποτελούσαν ένα δυναμικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας.

 

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Λεοντόψαρο – Το ψάρι – δολοφόνος εντοπίστηκε μεταξύ Μύτικα και Αστακού Αιτωλοακαρνανίας

Κώστας Παππάς

Η Πρέσβειρα της Σλοβάκικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα στο Δήμαρχο Αρταίων

Κώστας Παππάς

Let’s do it Άρτα!

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..