• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Ο Σύλλογος Γυναικών Άρτας της ΟΓΕ για την Εκπτωτική Νύχτα την Τρίτη 30 Ιουλίου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Σύλλογος Γυναικών Άρτας της ΟΓΕ για την Εκπτωτική Νύχτα την Τρίτη 30 Ιουλίου.

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Άρτας της ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες, τις εργαζόμενες και τις αυτοαπασχολούμενες να απορρίψουν και να αντισταθούν στην απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας να είναι τα καταστήματα ανοιχτά μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα την Τρίτη 30 Ιουλίου. Όσο και αν ο εμπορικός σύλλογος υποστηρίζει πως όλη αυτή η «φιέστα» γίνεται για την τόνωση της τοπικής αγοράς και την στήριξη των καταστηματαρχών είναι πλέον λίγο-πολύ γνωστό σε όλους πως πρόκειται περί εμφανούς κοροϊδίας. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο.
Μητέρες, κόρες και όλες οι εργαζόμενες θα πρέπει να εργαστούν έως τις 12 το βράδυ αν όχι και αργότερα, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις τους.
Οι εργοδότες , ο δήμος και ο εμπορικός σύλλογος τονίζουν πως όλο αυτό γίνεται γιατί οι συντοπίτες μας δεν προλαβαίνουν λόγω ωραρίου να ψωνίσουν, ενώ το πρόβλημα είναι άλλο και βαθύτερο. Βρίσκεται «βαθύτερα στην τσέπη» γιατί από τον κόσμο δεν λείπει ο χρόνος αλλά το χρήμα καθώς μέχρι τις 15 το πολύ, του μήνα, οι τσέπες έχουν αδειάσει μπροστά στο τίμημα της ακρίβειας της ενέργειας και των βασικών καταναλωτικών αγαθών. Οι περισσότεροι σκέφτονται πλέον πώς θα επιβιώσουν όταν έρχονται αντιμέτωποι με τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ και όχι τι πολυτελή ψώνια θα κάνουν στην εκπτωτική νύχτα… Ας μην επιτρέπουμε την δημιουργία της πλάνης από τους αρμόδιους ότι υπάρχουν χρήματα στα νοικοκυριά για παραπάνω από τα εντελώς απαραίτητα αγαθά.
Ας μας πουν λοιπόν πώς την Τρίτη το βράδυ η Άρτα θα πλημμυρίσει από κόσμο που θα «τονώσει» την τοπική αγορά, πράγμα αδύνατον, εκτός αν η τοπική κοινωνία πλούτισε εν μια νυκτί και εμείς δεν το γνωρίζουμε…
Αυτό που “τονώνεται” στην πραγματικότητα με τις εκπτωτικές και λευκές- «μαύρες» νύχτες είναι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου, η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας, και η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Σε αντίθεση, οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις αντί να βγάζουν χρήματα οδηγούνται όλο και περισσότερο στην εξαθλίωση και μετά στο κλείσιμο μη μπορώντας να αντέξουν τον ανταγωνισμό με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους… Ας μας πει ο εμπορικός σύλλογος ως διοργανωτής αυτής της νυχτερινής γιορτής των καταστημάτων, πόσες μικρές επιχειρήσεις έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας.
Οι γυναίκες του μόχθου ξεσηκωνόμαστε ενάντια στο ωράριο-λάστιχο και στη ζωή-λάστιχο που καταδικάζουν εμάς και τις οικογένειες μας. Βάζουμε σε προτεραιότητα τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας!
Αλήθεια, όταν όλοι αυτοί μιλάνε για εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής έχουν στο μυαλό τους τις εργαζόμενες μητέρες που αναγκάζονται να δουλέψουν 10ώρα και 12ώρα, απλήρωτα, και για πολλές ώρες μακριά από τα παιδιά και την οικογένεια τους; Έχουν υπάρξει μητέρες, εργαζόμενες που έχουν πέσει όλες οι ευθύνες πάνω τους; Έχουν ταυτόχρονα αναλάβει όχι μόνο το ρόλο της μητέρας, αλλά της δασκάλας , του γιατρού, της εργαζόμενης σε δύο δουλειές – η κακοπληρωμένη νόμιμη εργασία και η απλήρωτη εργασία της νοικοκυράς;
Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το κράτος είναι ανύπαρκτο μπροστά στα προβλήματα της σημερινής γυναίκας, στα μέτρα προστασίας της μητρότητας , και στην τελική, στην γυναίκα που δεν της φταίει ούτε η κακή της ψυχολογία ούτε τα ωράρια των καταστημάτων που δεν μπορεί να πάρει ούτε ενα προϊόν για τον εαυτό της στην αγορά , αλλά το πενιχρό της εισόδημα που το ξοδεύει εξ ολοκλήρου στις οικογενειακές και όχι στις προσωπικές της ανάγκες.
Όσα πολιτιστικά και άλλα δρώμενα κι αν πραγματοποιήσουν εμπορικός σύλλογος και δήμος μαζί ούτε το πορτοφόλι της λαϊκής οικογένειας γεμίζει, ούτε το ταμείο των μικρών επιχειρήσεων. Καμία ανοχή σε όλους αυτούς και στην πολιτική που υπηρετούν, που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τη νοημοσύνη μας και ταυτόχρονα να μας κουνούν το δάχτυλο, να μας τρομοκρατούν και να μας καλούν να προσαρμοστούμε στη μιζέρια και τη φτώχεια. Η θέση των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων γυναικών στο εμπόριο, η θέση του Συλλόγου Γυναικών Άρτας της ΟΓΕ είναι ξεκάθαρη:
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ!
Οργανωνόμαστε στο Σύλλογο Γυναικών Άρτας της ΟΓΕ και δυναμώνουμε τους αγώνες μας.
Διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.
Απαιτούμε υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων που να κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ρεύμα και φτηνά βασικά αγαθά.
Ζητάμε ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας.
Λέμε όχι στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Το Σούλι, το Ζάλογγο και η Δέσπω…

Κώστας Παππάς

Πόσα είναι τα σημερινά κρούσματα και που εντοπίζονται

Κώστας Παππάς

Νταλίκα με μετανάστες ακινητοποιήθηκε στην Ιόνια Οδό

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..