ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Live η τελετή έναρξης στο Παρίσι

Το Παρίσι υποδέχεται επίσημα τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024.
Τα βλέμματα όλου του πλανήτη είναι στραμμένα στον Σηκουάνα, για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων 2024.
Το Παρίσι γράφει ιστορία, καθώς για πρώτη φορά η τελετή έναρξης δεν γίνεται σε στάδιο, ενώ η παρέλαση των αθλητών θα γίνει με βάρκες. Κάτι που ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη δυσκολίας για τους διοργανωτές στον τομέα της ασφάλειας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι 45.000 αστυνομικοί και 10.000 στρατιώτες είναι επί ποδός για την τελετή έναρξης, ενώ εδώ και ημέρες έχει αποκλειστεί η ζώνη γύρω από τον Σηκουάνα και σε αυτή μπαίνουν μόνο όσοι διαθέτουν QR Code.
Η επίσημη έναρξη της διοργάνωσης- η αγωνιστική δράση έχει ήδη ξεκινήσει- έρχεται μετά το χάος που προκάλεσε στις μεταφορές το σαμποτάζ που έγινε στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας, το οποίο επηρέασε εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες. Παράλληλα, υπάρχει φόβος ότι οι βροχές μπορεί να χαλάσουν το μεγάλο «πάρτι» στο Παρίσι.

Τις τελευταίες ώρες βρέχει κατά διαστήματα στο Παρίσι και οι περισσότεροι που ήδη προσέρχονται στις όχθες του Σηκουάνα είναι εξοπλισμένοι με αδιάβροχα και ομπρέλες.
Συνολικά 300.000 θεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν από κοντά την τελετή έναρξης, η οποία ξεκινά στις 20:30 (ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1.

Στην τελετή θα δώσουν το παρών 100 αρχηγοί κρατών και εκπρόσωποι κυβερνήσεων. Υπενθυμίζεται ότι η Τζιλ Μπάιντεν εκπροσωπεί στο Παρίσι την αμερικανική κυβέρνηση.
Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ο Εμανουέλ Μακρόν παρέθεσε δεξίωση στους ηγέτες και τους εκπροσώπους κυβερνήσεων, στο Μέγαρο των Ηλυσίων. «Αγαπητοί φίλοι, καλώς ήρθατε», έγραψε σε ανάρτησή του και πόσταρε την «οικογενειακή» φωτογραφία, που τραβήχτηκε υπό έντονη βροχή.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας – Αήττητος Σπάτων 1-0

Κώστας Παππάς

Κυπελούχος ο ΠΑΟΚ – Άξια αντίπαλος η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Κώστας Παππάς

Φασούλας: Ο Αντετοκούνμπο και η οικογένειά του είναι παράδειγμα ζωής για όλους

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..