• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Αντιρρήσεις από την Ένωση Αστυνομικών Άρτας για τη Διαταγή Φιλοξενίας Θύματος Ενδοοικογενειακής Βίας στο ΑΤ
ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιρρήσεις από την Ένωση Αστυνομικών Άρτας για τη Διαταγή Φιλοξενίας Θύματος Ενδοοικογενειακής Βίας στο ΑΤ

Με έντονη επιστολή προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Μάλλιο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας εκφράζει σοβαρές αντιρρήσεις και επιφυλάξεις σχετικά με τη νέα διαταγή φιλοξενίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας εντός των χώρων του Αστυνομικού Τμήματος.

Η διαταγή αυτή προβλέπει τη φιλοξενία των θυμάτων στο δωμάτιο που κατασκευάστηκε αρχικά για την ξεκούραση των αστυνομικών που εργάζονται σε υπηρεσίες 24ωρης και 16ωρης απασχόλησης. Η Ένωση Αστυνομικών Άρτας επισημαίνει ότι η νέα χρήση του δωματίου δημιουργεί σειρά προβλημάτων και θέτει υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα της διαταγής.

Η προστασία και η υποστήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας είναι υψίστης σημασίας, ωστόσο η υλοποίηση αυτής της προσπάθειας απαιτεί κατάλληλη υποδομή και ορθολογική προσέγγιση, που θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες όλων των εμπλεκόμενων. Η Ένωση Αστυνομικών Άρτας δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές για την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων.

Ακολουθεί η επιστολή

ΠΡΟΣ:
Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
ΚΟΙΝ.:
1. Τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Χρήστο ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
2. Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Ταξίαρχο κ. Βασίλειο ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ
3. Τον Διευθυντή Αστυνομίας Άρτας Ταξίαρχο κ. Βασίλειο ΛΑΓΟ

ΘΕΜΑ: «Φιλοξενία θύματος ενδοοικογενειακής βίας»
Κύριε Αρχηγέ,

Ενημερωθήκαμε χθες βράδυ 05/06/2024, ότι ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Γεωργίου Καραϊσκάκη διατάχθηκε να “φιλοξενήσει”, ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας, εντός του δωματίου που έχει κατασκευαστεί με σκοπό να ξεκουράζονται οι συνάδελφοι που διατίθενται σε υπηρεσίες 24ωρης και 16ωρης απασχόλησης.

Τίθενται τα ερωτήματα:

από πότε τα Αστυνομικά Τμήματα είναι δομή φιλοξενίας και από πότε μπορούν να χαρακτηριστούν ως πρόσφορη εγκατάσταση για φιλοξενία πολιτών;

Αν πάθει κάτι οποιοσδήποτε μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα σε ποιον θα επιρρίψουν ευθύνες ;

Για ποιο λόγο δεν φιλοξενήθηκε σε ξενώνα ή σε ξενοδοχειακή μονάδα όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις όταν δεν υπάρχει δομή φιλοξενίας;

Σταματήστε πια να βλέπετε την Αστυνομία ως τον μόνο θεσμό που μπορεί να διευθετήσει όλα τα προβλήματα της κοινωνίας !!!

Βρείτε άμεσα λύσεις…

Τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας αξίζουν την όσο τη δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση και δεν μπορούν να φιλοξενούνται μέσα σε Αστυνομικά Τμήματα, αλλά θα πρέπει να εξασφαλίζεται όχι μόνο η ασφαλής, αλλά και η αξιοπρεπής διαμονή τους.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Βυζαντινή Άρτα: Αναβίωση του εθίμου της Μεγάλης Φωτιάς στην Αγία Θεοδώρα

Κώστας Παππάς

Σύμφωνη γνώμη Ε.Υ.Δ. για πέντε υποέργα για την «Προμήθεια οχημάτων Δήμου Πρέβεζας»

Κώστας Παππάς

Το Σούλι, το Ζάλογγο και η Δέσπω…

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..