• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Στους ρυθμούς του καρναβαλιού και η Άρτα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στους ρυθμούς του καρναβαλιού και η Άρτα

Μαρία Παπαθεοδώρου

Με την πατινάδα ξεκίνησαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και στην Άρτα. Το μεσημέρι του Σαββάτου μικρές και μεγάλες κυρίες ντυμένες στα μαύρα αλλά φορώντας υπέρ, ευφάνταστα καπέλα διέσχισαν το κέντρο της πόλης υπό τον ρυθμό των ΚροταλΑρτα.

 

Κατέληξαν στο Στέκι του Καρναβαλιού όπου τους περίμεναν ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας και οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Κώστας Χαρακλιάς και Αγγέλα Τσώλα. Το Στέκι του Καρναβαλιού δημιουργήθηκε φέτος για πρώτη από την άτυπη επιτροπή του αρτινού Καρναβαλιού σε κατάστημα που τούς παραχώρησε ο Δ. Αρταίων για να μπορούν οι πολίτες να έχουν άμεση πληροφόρηση για τις δράσεις και τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις.
Επόμενο ραντεβού των καρναβαλιστών είναι η Πυρ-Ομάδα το βράδυ της Τσικνοπέμπτη και το Σάββατο 9 Μαρτίου ακολουθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.
Παράλληλα εκδηλώσεις ετοιμάζουν κι άλλοι φορείς και σύλλογοι όπως ο Μ/Φ Σύλλογος Σκουφάς με τους Μπαντίδους και το Γαϊτανάκι που εντάχθηκαν στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.
Τα τελευταία χρόνια οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Άρτα παίρνουν μια ολοκληρωμένη μορφή και εμπλουτίζονται χρόνο με το χρόνο διατηρώντας μια παράδοση με την Άρτα να πρωτοστατεί στο Καρναβάλι ήδη από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Μια παράδοση στην διατήρησή της οποίας οι γυναίκες της Άρτας και της άτυπης επιτροπής Καρναβαλιού εδώ και 42 συνεχή χρόνια.

 

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Έγκλημα στο hotspot Λαυρίου: Πρόσφυγας μαχαίρωσε τη γυναίκα του

Κώστας Παππάς

Κοροναϊός: Τι εκτιμά η επιτροπή του υπουργείου Υγείας για την Θεία Κοινωνία

Κώστας Παππάς

Τα νεότερα για την υγεία της της 34χρονης Ιωάννας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..